För små. Brevinkasten i bland annat vissa hus på Boktryckarvägen på Åsen är för små menar Postnord som nu hotar med att inte dela ut post här. Foto: Privat

Hotet från Postnord: Vägrar dela ut post

För små brevinkast gör arbetsmiljön på vissa adresser på Åsen ohållbar menar Postnord. Nu hotar de att sluta dela ut posten om inte fastighetsägaren ser till att styra upp situationen.

  • Publicerad 14:15, 29 aug 2017

Att få sin post hem till hallmattan kan snart vara ett minne blott för de boende på flera adresser på Hägerstensåsen. Efter en ett år lång strid om storleken på postfacken på bland annat Boktryckarvägen hotar Postnord nu med att helt sluta dela ut posten om Fastighetsägaren inte skärper sig.

– Inkasten är så små att det är svårt att få ner posten. Ibland är det nästan fysiskt omöjligt att få ner posten och brevbärarnas arbetsmiljö är högsta prioritet hos oss, säger Erik Fogelström, produktionsområdeschef på Postnord.

Har fört diskussioner i ett år

Enligt Fogelström påbörjades diskussionerna med fastighetsägaren redan i augusti förra året men fortfarande har ingenting gjorts för att lösa situationen.

– Vi har haft en dialog och vi har föreslagit åtgärder. Man kan till exempel fräsa upp större brevinkast eller sätta upp postlådor vid sidan av dörren, säger Fogelström.

Hotar med utdelningsstopp

Och nu börjar det brinna i knutarna, eftersom fastighetsägaren inte vidtagit de åtgärder som Postnord begär så kommer man från och med den 18 september att helt sluta dela ut post i Åke Andersson Förvaltnings fastigheter. De adresser som berörs är Boktryckarvägen 24-44, Tomträttsvägen 4-10 och Vinstvägen 4. Och om Fastighetsägararen inte löser situationen illa kvickt blir det för de boende att hämta sin post i Västberga istället.

– Vi vill ha en åtgärdsplan och i de allra flesta fall så kommer man överens om en lösning. Jag hoppas att de boende kommer att påverka fastighetsägaren till att vidta åtgärder.

"Som Kafkas Processen"

Mats Andersson är vd på Åke Andersson och han håller inte alls med om den bild av situationen som Postnord tecknar.

– Man hävdar att våra brevinkast inte är tillräckligt stora men jag har tagit fram produktblad från dörrtillverkarna som visar att öppningen är 36 millimeter hög och gränsen går vid 30 millimeter. Jag har skickat dem till Postnord men de har inte hört av sig än. Imorgon kommer jag att ta kontakt med dem igen och avkräva dem ett svar.

– Det här är som Kafkas processen. Jag blir utmålad som att jag inte åtgärdat de farliga brevlådorna men i själva verket är det här moderna och godkända grejer, säger han.

Bagis delat när Posten byter ombud

Postkris i Söderort - men inte hos Posten

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Barn rymde från förskola – ingen märkte nåt

Nyheter ✓Tvååringar på vift i Dalen ✓Chefens svar: Ingen stor sak Tre barn – två och tre år gamla – försvann nyligen från en av kommunens förskolor i Dalen utan att personalen märkte det. Ingen stor sak, enligt förskolechefen.onsdag 23/5 6:50

Skolområde i Söderort kraftigt förorenat

Nyheter Höga halter av flera farliga ämnen Höga halter av bland annat arsenik, kvicksilver och bensen har hittats i marken vid Ekensbergsskolan. Nu måste området saneras.tisdag 22/5 21:00