Isabelle Ågren är en av gänget bakom nyöppnade 8ft burger. Foto: Mimmi Epstein

Hötorget får burgarhak – i container

Ännu ett nytt burgarställe har sett dagens ljus. Den här gången på Hötorgsterrassen och konceptet är framtaget i samarbete med gänget bakom sajten Burgerdudes.

  • Publicerad 15:28, 29 maj 2018

Sedan tre veckor tillbaka finns burgarhaket 8ft burger på Hötorgsterrassen, kanske stans mest centrala undangömda plats som man tar sig till via Sveavägen. En av personerna bakom stället är Isabelle Ågren som också jobbar för "Glad stad". På uppdrag av fastighetsägaren Vasakronan ska de göra terrassen mer "aktiv och inbjudande".

– Det ska vara som en urban oas i City. Vår målsättning med 8ft burger är att servera enkla, bra, billiga burgare av bra kvalitet, säger Isabelle Ågren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Allt kött kommer från en köttbutik i Hötorgshallen och recepten har tagits fram i samarbete med gänget bakom sajten Burgerdudes.

– Vi tycker att det är viktigt att supporta det lokala. Grönsaker köper vi på torget eller nere i hallen, vi odlar kryddor själva och håller på att starta ett samarbete med ett bageri och en såsleverantör. Dessutom har ett litet bryggeri tagit fram en egen folköl till oss, säger Isabelle Ågren.

Namnet 8ft burger beror på att restaurangen består av en åtta fot stor container.

– Planen är att starta fler ställen och att bli mobila, säger Isabelle Ågren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

8ft burger och resten av Hötorgsterrassen har öppet tills mitten av september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Nyheter Galna satsningen på Södermalm för välgörenhet Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.måndag 19/11 16:40

Här har julen redan kommit till Stockholm

Nyheter Julen är här. Kommersen på Gärdet är i full gång.måndag 19/11 14:08