Isabelle Ågren är en av gänget bakom nyöppnade 8ft burger. Foto: Mimmi Epstein

Hötorget får burgarhak – i container

Ännu ett nytt burgarställe har sett dagens ljus. Den här gången på Hötorgsterrassen och konceptet är framtaget i samarbete med gänget bakom sajten Burgerdudes.

  • Publicerad 15:28, 29 maj 2018

Sedan tre veckor tillbaka finns burgarhaket 8ft burger på Hötorgsterrassen, kanske stans mest centrala undangömda plats som man tar sig till via Sveavägen. En av personerna bakom stället är Isabelle Ågren som också jobbar för "Glad stad". På uppdrag av fastighetsägaren Vasakronan ska de göra terrassen mer "aktiv och inbjudande".

– Det ska vara som en urban oas i City. Vår målsättning med 8ft burger är att servera enkla, bra, billiga burgare av bra kvalitet, säger Isabelle Ågren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Allt kött kommer från en köttbutik i Hötorgshallen och recepten har tagits fram i samarbete med gänget bakom sajten Burgerdudes.

– Vi tycker att det är viktigt att supporta det lokala. Grönsaker köper vi på torget eller nere i hallen, vi odlar kryddor själva och håller på att starta ett samarbete med ett bageri och en såsleverantör. Dessutom har ett litet bryggeri tagit fram en egen folköl till oss, säger Isabelle Ågren.

Namnet 8ft burger beror på att restaurangen består av en åtta fot stor container.

– Planen är att starta fler ställen och att bli mobila, säger Isabelle Ågren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

8ft burger och resten av Hötorgsterrassen har öppet tills mitten av september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00