Foto: Mostphotos

Hötorgets tunnelbanestation utrymdes efter brandlarm

SL har utrymt Hötorget efter rökutveckling. Räddningstjänst är på plats men har inte upptäckt någon brand.

  • Publicerad 16:35, 10 maj 2019

Enligt SL är det ett brandlarm som har gått på Hötorgets tunnelbanestation och man har utrymt stationen enligt Expressen.

Inga tåg stannar på stationen och SL hänvisar på sin hemsida till ersättningsbussar till och från Hötorget från ordinarie ersättningsbusshållplatser vid T-Centralen.

– Vi vet inte ännu varifrån den här rökutvecklingen kommer, och vi vet inte orsaken heller, säger Elin Lindström på SL:s presstjänst till tidningen.

Räddningstjänst är på plats men har inte kunnat hitta någon brand eller rök enligt Expressen.

– Nu är vi framme där men vi hittar ingenting just nu. Vi kommer nog att avveckla sen. De håller på och söker fortfarande, men det ingen som har sett någon rök där ner, utan vi åkte dit för att kontrollera, säger Tobias Åkesson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral till Expressen.

UPPDATERING 16.55.

Enligt Andreas Strömberg, presskommunikatör på SL, har det varit en rökutveckling på stationen vilket ledde till utrymningen men att det har varit svårt att hitta källan till det uppger han till StockholmDirekt. Enligt honom är misstanken att det rör sig om en kabelbrand.

Och under samtalet så hävs även avspärrningarna.

– Men du, nu verkar det öppna. Jag ser att passagerare går in i stationen. Nu är jag själv på väg ner till spärrarna så då kan bekräfta att vi har öppnat. Nu är stationen öppen igen. Passagerare går av och på här, säger Andreas Strömberg.