Foto: Mostphotos

Hovrätten skärper Enköpingsbons dom

Hovrätten skärper tingsrättens dom mot Enköpingsbo.

  • Publicerad 13:28, 19 jan 2018

I november månad anhölls en Enköpingsbo i 20-årsåldern misstänkt för ett fullbordat inbrott och ett inbrottsförsök. Båda brotten begicks i Bålsta.

Mannen häktades och dömdes senare i Uppsala tingsrätt skyldig till grov stöld, försök till grov stöld samt två fall av narkotikabrott. Mannen dömdes till skyddstillsyn med en särskild behandlingsplan för att mannen skulle bli fritt från sitt drogmissbruk.

Åklagaren överklagade domen. Åklagaren yrkade att Hovrätten skulle döma mannen till fängelse i tio månader. Och så blir det. Hovrätten ändrar Tingsrättens dom till fängelse i tio månader.

Mannen finns sedan tidigare under elva avsnitt i belastningsregistret. I april förra året dömdes han till tre månaders fängelse för narkotikabrott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fräck stöld - väcktes av mc-tjuvar

Nyheter Två män stal en motorcykel från ett bilsläp i natt. Mitt under stölden vaknade mc-ägaren som sov i sin bil.måndag 28/5 9:47

Händelserik helg i Enköping

Nyheter Det blev en helg med många mindre brott, men tack och lov färre grova.söndag 27/5 18:41