Långsjön. Det är inte säkert att föroreningen vid Långsjöbadet på Älvsjösidan har spritt sig i hela sjön, enligt miljöinspektören Malin Löfbom på Huddinge kommun. Foto: Arkivbild

Huddinge avråder inte från bad i Långsjön

Stockholms stad har gått ut med en avrådan från att bada vid Långsjöbadet. Men Huddinge kommun går i motsatt riktning: "Förra provet från Kråkviksbadet var tjänligt så vi kör på det".

  • Publicerad 14:18, 26 jun 2019

En trasig pumpstation kan ligga bakom de tarmbakterier som uppmätts i badvattnet vid Långsjöbadet. Mätningen har fått Stockholms stad att avråda från bad i Långsjön.

Men på Huddingesidan finns ingen sådan avrådan.

– Vi kan ju bara svara för vår strandbit vid Kråkviksbadet. Den senaste mätningen där visade att vattnet var tjänligt, så vi kör på det, säger Malin Löfbom, miljöinspektör på Huddinge kommun.

Den senaste mätningen gjordes 12 juni.

Gör ni inte en extra mätning om tarmbakterier har uppmätts i sjön?

– Förekomsten av bakterier är oftast väldigt lokalt. Vi kommer inte göra något extra om det inte är så att vi får in massa samtal från personer som har fått kallsupar och sedan legat och spytt hela natten, säger hon.

Nästa provtagning kommer göras den 2 juli och sedan kommer det dröja ungefär en vecka innan provresultaten kommer tillbaka från laboratoriet.