Huddinge bågskytteklubb vädjar efter sabotage: Vi skjuter inte djur

Huddinge Bågskytteklubb har återigen blivit utsatt för skadegörelse. För andra året i rad. Klubbens medlemmar misstänker att någon vill dem illa.

  • Publicerad 13:54, 9 aug 2017

Natten till 20 juli blev Huddinge Bågskytteklubbs utomhusbana i Visättra utsatt för skadegörelse. Igen, för andra året i rad.

– Tre piltavlor har saboterats. Någon har tagit i rätt så mycket för att förstöra dem, säger klubbens ordförande Fredrik Beckman.

Även förra sommaren blev klubben utsatt för skadegörelse. Då förstördes flera piltavlor med hjälp av eld, yxa och plåtsax.

– Det kan ju vara så att det handlar om spontan skadegörelse. Men vår känsla är att det snarare handlar om illvilja, att någon vill ha bort oss härifrån. Det är svårt att förstå varför.

Förvirrade djurvänner?

Bågskyttarna misstänker att det kan handla om ett missförstånd från förvirrade djurvänner, som tidigare felaktigt trott att klubben tränar för att jaga levande djur.

När man tävlar i skogen kan målen föreställa allt ifrån vildsvin till dinosaurier. I gummi.

– Jakt med pil och båge är förbjudet i Sverige. Vår inriktning är ungdomar och sporten. Vi tävlar i prickskytte. Jakt finns inte på kartan, säger Fredrik Beckman.

De jagar ständigt det perfekta skottet

Alver – inte jägare

Det är snarare Legolas från Sagan om ringen och Katniss från Hunger games som inspirerat ungdomar att börja skjuta pil och båge.

– Vi har fått många nya medlemmar. Vi hade precis ställt ut tre nya mål på olika avstånd, då det varit trångt på träningarna. Någon dag senare var de förstörda.

Klubben har under sommaren lagt ner mycket energi för att få till flera nybörjarkurser för att möta det stora intresset. Kurserna handlar mycket om säkerhet, vilket är ett krav för att bli medlem och få skjuta.

– Det är jättekul att vi växer. Men med såna här bekymmer blir det motigt att få till fler träningstillfällen. Det stjäl mycket energi. Sommaren är ju vår högsäsong.

Det har hänt att icke-medlemmar ibland tagit sig till banan och skjutit.

– Vem vet, kanske är det någon som hamnat i groll med någon som inte är från klubben. Vi hoppas att man i så fall hör av sig till oss istället för att förstöra, säger Fredrik Beckman.

Foto: Privat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.