Hoppas. Bengt Blomquist, centrumledare på Huge, hoppas att många vill ta del av den nya tjänsten. Foto: Jonas Grönvik

Huddinge centrum bjuder på hemkörning

Från och med i morgon kan den som bor i närheten av Huddinge centrum beställa hem saker istället för att gå till butiken.

  • Publicerad 17:20, 28 apr 2020

För att stötta lokalhyresgäster som krisar när Huddingeborna håller sig inomhus – och leverera varor till de som hellre shoppar på distans – har Huge bostäder dragit igång ett samarbete med företaget Stockholms marknader.

– Alla som bor i närområdet kan kostnadsfritt få varor hem till dörren. Vi är väldigt måna om att ha ett levande centrum även efter krisen, så jag hoppas verkligen att det här fungerar, säger Bengt Blomquist, centrumledare på Huge bostäder.

Ingen öl eller cigg

Den som vill köpa något ringer Stockholms marknader och swishar det varan kostar. Företaget lämnar varan utanför dörren och skickar ett sms. Till en början erbjuds tjänsten under en provperiod onsdag, torsdag och fredag den här veckan, och samma dagar nästa vecka.

Det går inte att få hem dagligvaror, alkohol, tobak eller stora saker som är svåra att frakta.

– De som inte kan eller vill ta sig ut ska ändå kunna köpa sig en bok eller ett par skor. Sedan har vi restauranger, och problemet där blir att hålla maten varm. Men då ringer man och hör, är det okej att köra hem en lunch? säger Bengt Blomquist.

Kan komma till Flempan och Skogås

Hur långt ifrån Huddinge centrum varan kan levereras finns det ingen klar avgränsning för, utan leverantör och kund får komma överens. Det är inte omöjligt att tjänsten blir tillgänglig även i Flemingsberg och Skogås, men i dagsläget är det Huddinge centrum som gäller, enligt Bengt Blomquist.

– I Flemingsberg och Skogås är utbudet mer begränsat, så vi testar Huddinge först. Efter provperioden kollar vi hur det funkat. Min förhoppning är att vi kör på en längre tid.

Så funkar tjänsten

Ring 0709-31 74 40 eller mejla huddinge@stockholmsmarknader.se för att beställa varor. Beställ klockan 11–15 onsdag–fredag för att få hem varor omkring klockan 15–17 samma dag.

Kunden får ett sms med totalbelopp och nummer att swisha till eller en länk för den som vill betala med kort, och skickar en skärmdump på betalningen.

Varorna lämnas utanför dörren med kvittot i påsen och kunden får då ett sms.

Köp för max 2 000 kronor per kund.

Visa merVisa mindre