Lärartäthet och andelen utbildade lärare är ett problem som sänker flera Stockholmskommuner i rankningen. Foto: Mostphotos

Huddinge drar ifrån Botkyrka i skolrankning

Botkyrka har tappat flera placeringar i Lärarförbundets rankning av landets bästa skolkommuner samtidigt som Huddinge klättrar.

  • Publicerad 10:56, 5 okt 2017

Botkyrka är kvar i botten av Lärarförbundets skolrankning, i vilken alla landets 290 kommuner betygssätt efter 13 olika kriterier. Efter att förra året klättrat upp till en 219:e plats föll kommunen tillbaka till 235:e plats i rankningen som presenterades den 5 oktober.

Även Stockholm stad tappar rejält och faller ner från 95:e till 130:e plats.

Huddinge klättrade fyra placeringar till plats 160. Däromkring har kommunen legat sedan 2014.

Både Huddinge och Botkyrka har däremot klättrat i kriterierna som rör betyg. Botkyrka har klättrat hela 72 placeringar till 76:e plats i genomsnittligt meritvärde i årskurs nio. Även Huddinge klättrar något och landar på en 22:a plats.

Lärartätheten och andelen utbildade lärare är ett problem i hela Stockholms län. Stockholms kommun hamnar något högre upp i rankningen medan både Botkyrka och Huddinge, liksom många andra kranskommuner, ligger nära botten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.