Foto: Michael Erhardsson

Huddinge får hockeygymnasium för tjejer

Huddinge hockey fortsätter sin satsning på dam- och flickhockeyn. Till hösten startar de tillsammans med Huddingegymnasiet en ny hockeyutbildning för tjejer.

  • Publicerad 15:40, 10 okt 2018

Nu tar Huddinge IK ytterligare ett steg i sin satsning på dam- och flickhockeyn. Förra året startades ett nytt damlag, i augusti fastställde klubben att minst 25 procent av styrelsen ska vara kvinnor och nu ska Huddingegymnasiet få ett hockeygymnasium även för tjejer.

– Vi kan inte säga att vi ska satsa på tjejer och sedan inte göra något. Det här är nästa steg för att få hela klubben att växa och förankra oss som förening, säger Sara Ridderlund, sportchef på damsidan och troligtvis tränare på nya hockeygymnasiet.

Historisk damsatsning i Huddinge hockey

Just nu är det endast AIK som har ett hockeygymnasium för tjejer. Till hösten startar både Huddinge och Djurgården nya utbildningar.

– Många Stockholmstjejer flyttar ut i landet för att kunna satsa på hockeyn. Nu kan man bo kvar hemma och spela kvar i sitt lag.

AIK har ett nationellt elitgymnasium för tjejer. Om man studerar där måste man också spela för klubben. Huddingegymnasiets nya utbildning ska vara en lokal idrottsutbildning och därför kan man välja själv vilket lag man spelar för.

Huddinge hockey – Morgonmellis i Talangfabriken

Huddingegymnasiet har sedan tidigare ett nationellt hockeygymnasium för killar.

– Jag kommer förhoppningsvis vara tränare, jag är ju gymnasielärare i grunden och har bedrivit lokalt hockeygymnasium tidigare norr om stan. Då både för killar och tjejer. Så för mig är det inget nytt och inte heller för Huddingegymnasiet.

Huddinge hockey ska bli laget utan hierarkier