Foto: Henrik Lindstedt

Huddinge hockey petar klubbchefen

Två år fick han. Nu går Huddinge hockey och klubbchefen Bengt Olsson skilda vägar.

  • Publicerad 16:44, 29 nov 2017

Den 27 november meddelade Huddinge hockey att klubbchefen Bengt Olsson får gå. Vi tog ett snack med ordförande Patrik Lindh, för att undersöka varför.

Varför har han sparkats?

– Vi har valt att gå skilda vägar. Vi har tillsammans kommit fram till att vi inte nått upp till de uppsatta målen för i år. I vår förening har vi ett gemensamt ansvar för vad vi åstadkommer. Sedan är klubbchefen naturligtvis operativt högst ansvarig för att vi når målen och när så inte sker så blir det klubbchefen som får bära konsekvensen av det.

Vilka mål är det?

– Det finns många detaljer i det och de vill jag inte gå in på. Men det är allt ifrån intäkter och kostnader till försäljning. 

Går det dåligt för klubben?

– Det går inte dåligt för klubben men vi hade hoppats och räknat med att det skulle gå ännu bättre.

Kommer ni anställa en ny klubbchef?

– Tillsvidare jobbar vi med tillförordnade operativa chefen Claes Westerlund. Vi har inte satt igång någon rekryteringsprocess. Jag ser inte framför mig att vi kommer ha en permanent lösning den här säsongen. Utan vi får titta lite längre fram hur organisationsstrukturen ska vara.

Kommer det här påverka klubben sportsligt?

– Absolut inte. Alla har sina ansvarsområden och jobbar vidare med dem. Vi har fått till en tillförordnad chef, så det är ganska odramatiskt i föreningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.