Behövs. "En ny stor inomhusarena behövs i södra Stockholm. Globen är uråldrig och funkar inte så bra för stora evenemang", säger Stefan Bengtsson, ordförande i Huddinge hockey. Foto: Huddinge IK/Mostphotos

Huddinge hockey välkomnar ny jättearena

En ny multiarena för idrott och konserter planeras i Flemingsberg. Det välkomnas av Huddinges största ishockeyförening som hoppas att en ny arena kan ge dem draghjälp upp till de högre divisionerna.

  • Publicerad 17:22, 11 jun 2019

Flemingsbergsdalen ska fram till 2030 förvandlas till en affärsstad med höghus, hotell, kontor och restauranger. Det är i alla fall målbilden för ett konsortium av byggbolag med Fabege i spetsen och Huddinge kommun.

Förra veckan kunde HuddingeDirekt bekräfta att en del av planerna är en ny stor multiarena för idrott och konserter med kapacitet för lika många åskådare som Globen.

Här kan Stockholm få ett nytt Globen

Inom Huddinge hockey jublar man åt nyheten.

– Jag kan bara se fördelar för vår klubb och för all idrott i Huddinge kommun. Ett skäl till varför vi över har haft svårt att attrahera publik är för att arenasituationen inte är bra. Dagens sportkonsumenter har vissa krav på komfort, service och logistik. Där får man erkänna att Björkängshallen ... ja, det märks att den är byggd på 70-talet, säger Stefan Bengtsson, ordförande i Huddinge hockey.

Är den inte arenan lite väl stor för Huddinge hockey?

– Det är klart, jag kan inte heller se ett behov av att ha kapacitet för 18 000 åskådare och vi har knappast råd med kommersiell hyra för en sådan arena, säger han.

Men han hoppas att Huddinge hockey kan hitta ett samarbete med andra klubbar i Stockholmsområdet och arenans ägare. Genom att vara med och arrangera stora evenemang kan klubben få in pengar, tänker sig Stefan Bengtsson. Och dessutom blir det mer isytor för idrottsföreningarna i närområdet.

Flemingsberg ska bli större än Arenastaden

– Vi ser oss som en naturlig samarbetspartner. Någon måste driva hockey- och annan isverksamhet om det ska bli något. Det är vi experter på, säger han.

Än så länge har Stefan Bengtsson och Huddinge hockey inte varit i kontakt med Fabege. Men de planerar att etablera en sådan kontakt.

– Om det här förkroppsligas vi vill gärna vara med och påverka vilken typ av verksamhet man ska ha i arenan.