Hungriga. Huddinge IBS juniorer siktar mot SM.

Huddinge IBS stormar mot SM

De är rankade sexa i hela landet och spelar på seniornivå innan de fyllt 18. Huddinge IBS damjuniorer toppar med en match kvar av säsongen sin serie och är nu på väg mot SM i Växjö.

  • Publicerad 09:34, 14 mar 2019

Huddinge IBS damjuniorer toppar sin serie och är med en match kvar att spela klara för playoff till Innebandyfesten, som junior-SM kallas, i Växjö.

– Tjejerna är riktiga tävlingsmaskiner och vi har många vinnarskallar i laget. Att bli playoff-klara har bara motiverat dem ännu mer. Nu är de grymt taggade på att köra playoff och målet är SM, säger tränaren Mårten Arvidsson.

Med en match kvar att spela toppar laget sin grupp i Juniorallsvenskan med 31 poäng och 10 vinster på 13 matcher.

Rankade sexa i landet

Spelarna i laget är födda 01/02. Fem av dem var en del av Stockholmslaget som nyligen vann distriktslags-SM i Gävle. Huddinge IBS rankas som sexa i landet av Innebandymagasinet.

Juniorlaget utgör också stommen i Huddinge IBS damlag som det här året kommer sluta i mitten av tabellen i division 1, vilket är tredje divisionen efter SSL och Allsvenskan.

– Division 1 är en perfekt nivå för deras utbildning just nu. De kommer bli femma, sexa eller sjua och kommer därmed slippa kvala. Till nästa år ser det jättebra ut, då kommer de ta ytterligare kliv, säger Heimo Lyly, ordförande i klubben.