Kapten. Martin Eklund tror på lagets vinstchanser uppe i Norrbotten. Foto: Henrik Lindstedt

Huddinge vidare i hockeykvalet

Huddinge hockey slog i helgen ut Borlänge för att ta sig ett steg närmare kvalserien till Hockeyallsvenskan. Samtidigt tog Segeltorps äventyr slut nere i Kristianstad.

  • Publicerad 11:35, 11 mar 2019

Efter förlust med 3–1 i första bortamatchen mot bättre rankade Borlänge var det vinna eller försvinna för Huddinge IK.

– När vi gick in i omklädningsrummet hörde vi dem jubla som om de vunnit SM-guld. Då sa vi "lyssna på det här, det här trycker vi till imorgon". De skulle få käka upp jublet, säger Huddingekaptenen Martin Eklund.

Och det fick de. När Huddinge gick in på isen i tredje perioden låg de under med 3–2, men de klev av som segrare med en 3–5-vinst – efter mål av Fredrik Renström, Jacob Lundin och Oliver Kandergård.

Redan i morgon spelas första matchen i den sista och avgörande playoff-rundan. Motståndarna är Bodens HF, vinnarna av Allettan norra, och i potten ligger en plats i kvalserien mot Hockeyallsvenskan.

Har du bra koll på Boden?

– Inte jättebra. I dag vi ska gå i genom lite video och snacka om dem. Det jag vet är skriverierna de senaste åren om diverse fula tilltag. De är ett ganska rivigt lag som kämpar och sliter. Det kan bli riktigt kul, vi är också stora och tuffa.

Hur bedömer du era chanser?

– Spelar vi som vi har gjort och med den moralen i laget som vi har haft så tror jag absolut att vi har stora möjligheter att slå Boden, även om de är högre rankade.

Segeltorp utslagna

I fredags åkte Segeltorps IF ut mot Kristianstad efter två raka 2–1-förluster. Segeltorp var bland de lägst rankade inför playoff men lyckades ändå slå ut Kalix i första playoffrundan. Men i andra rundan blev Kristianstad, som slutade tvåa i Allettan södra, för svåra.

– Det är riktigt tråkigt, jag hade gärna sett två Huddingelag i kvalserien. Jag unnar dem att gå långt. Men det är alltid kul att vara bäst i kommunen. Det kommer vi alltid att vara, säger Martin Eklund.

Huddinge har möblerat om

Laget gick inför den här säsongen igenom en rejäl ommöblering i spelartruppen – spelare som inte satsade hundra procent på hockeykarriären prioriterades bort för yngre hungrigare spelare.

Och laget har inte sett lika stabila ut som vanligt. Huddinge slutade sexa i Allettan – där de vanligtvis burkar slåss om förstaplatsen.

– Vi har blandat och gett under hela säsongen. Det har varit mycket nytt som ska sätta sig. Men vi har också åkt på flera uddamålsförluster och ofta fallit på målsnöret. Så även om placeringen i tabellen inte visade det så har vi tagit steg hela säsongen, säger kaptenen Martin Eklund.