Mannen dömdes i Södertörns tingsrätt till fängelse i ett år och tio månader. Foto: Mostphotos

Huddingebo får fängelse efter rå misshandel

En 34-årig man i Huddinge har dömts för grov misshandel och grovt olaga hot mot sin flickvän. Mannen visade enligt Södertörns tingsrätt "särskild hänsynslöshet och råhet genom att trä en plastpåse runt hennes huvud".

  • Publicerad 11:32, 5 feb 2019

En 34-årig man från Huddinge har dömts till ett år och tio månaders fängelse för grov misshandel och grovt olaga hot mot sin flickvän.

Den grova misshandeln inträffade i juni 2018. Paret hade bråkat i telefon i flera timmar och när mannen kom hem låg kvinnan och halvsov i sängen.

Han gick in i sovrummet, tog en kniv och skar upp hennes kläder. Därefter höll han fast henne och tejpade fast henne i armar och ben. Han stoppade sedan in ett klädesplagg i hennes mun, tejpade för den och drog sedan upprepade gånger en plastpåse över hennes huvud. Kvinnan fick andnöd och trodde att hon skulle dö.

Medan misshandeln pågick låg parets döttrar och sov i en annan del av huset.

Hotades med kniv

Det gjorde döttrarna även en kväll i början av december när mannen satte en kniv mot kvinnans hals och berättade om olika sätt han skulle kunna döda henne på. Det hela slutade med att hon lyckades fly in till grannens hus och ringa polisen.

Mannen nekar till anklagelserna. Han menar att kvinnan är svartsjuk och ljuger om händelserna. Men Södertörns tingsrätt anser att hennes vittnesmål är trovärdigt och att bevisning är tillräckligt stark.

I domen som meddelades den 29 januari skriver Södertörns tingsrätt att mannen "visade särskild hänsynslöshet och råhet genom att trä en plastpåse runt hennes huvud så att hon fick andnöd".