En person är gripen för mordet på Shayan Gaff som sköts i Segeltorp i oktober. Foto: Claudio Britos

Huddingebo häktad för mordet på Shayan

En man i 25-årsåldern har häktats, på sannolika skäl misstänkt för mordet på Shayan Gaff i Segeltorp den 21 oktober. Och fler kan komma att gripas, enligt kammaråklagare Anna Stråth.

  • Publicerad 15:28, 17 dec 2018

Utredningen kring mordet på 22-årige Shayan Gaff, som sköts ihjäl i Segeltorp den 21 oktober, tycks ha nått ett genombrott. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren och flera andra medier.

Förra veckan begärdes en 25-årig man häktad. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

– Han är sedan tidigare känd hos polisen och är dömd både för grova våldsbrott och grova vapenbrott, säger kammaråklagare Anna Stråth som leder förundersökningen.

Mannen är skriven i Huddinge och häktades i fredags vid Södertörns tingsrätt.

Fler kan gripas

25-åringen förnekar brott, enligt Expressen som har talat med mannens advokat.

Det är teknisk bevisning som knyter mannen till mordet. Exakt vad den bevisningen består i, kan Anna Stråth inte avslöja i nuläget.

– Den häktade är den som vi misstänker är skytten. Vi har också ytterligare personer som är misstänkta för medhjälp till mord. Det kan tänkas att de också frihetsberövas snart.

Mordet på Shayan Gaff har uppmärksammats mycket i media eftersom polisen tidigt gick ut med uppgiften att han troligtvis inte var den person som gärningsmannen avsåg att skjuta. Tillvägagångssättet i skjutningen känns nämligen igen från skjutningar i den kriminella gängmiljön och Shayan Gaff har av allt att döma inga kopplingar till den miljön.

Åklagaren i Shayanfallet: Vi gör framsteg

Har 25-åringen någon koppling till Shayan Gaff?

– Vad utredningen kan visa i nuläget så finns det ingen koppling. Det är alltså ingenting vi kan garantera, men inget vi känner till i nuläget.

Häktningen sträcker i ett första skede fram till den 10 januari. Det finns tre alternativ: Att mannen släpps på fri fot, att åklagaren väcker åtal innan dess eller att åklagaren begär att häktningen förlängs. Enligt Anna Stråth kommer den troligtvis att förlängas.

– Bevisningen är så pass stark att det mesta talar för att jag kommer begära förlängning den tionde januari.

Men det tror inte den häktade 25-åringens advokat Amir Amdouni.

– Han förnekar brott. Vi är övertygade att den fortsatta utredningen kommer att visa hans oskuld, säger han till Expressen.

Ung. Shayan Gaff skulle ha fyllt 23 år den 2 november. Foto: Privat

Platsen. Det var strax intill Långsjöskolan i Segeltorp som Shayan Gaff sköts den 21 oktober i år. Foto: Claudio Britos