Sinatra. Roger Pontare kommer framföra Frank Sinatras låtar tillsammans med Huddinges egna storband. Till höger i bild: Donna, den 30-åriga åsnan. Foto: Thomas Henrikson

Huddingedagen bjuder på Pontare och åsnor

Lyssna på jazz och körsång, rid på en åsna, spring för de psykiskt sjuka och njut av mat från hela världen. Nästa helg är det dags för den kombinerade folkfesten Huddingedagen+Huddinge jazz & blues.

  • Publicerad 17:37, 15 maj 2019

Den 24–25 maj är det dags för årets upplaga av Huddinge jazz & blues och Huddingedagen. Jazz- och bluesfestivalen inleder folkfesten på fredagen med en hyllning till bluesens och rockens kvinnliga pionjärer med bandet Violet Green, följt av jazziga stjärnskottet Amanda Ginsburg och Top Dogs De Luxe.

Lördagen går den 26:e årliga Huddingedagen av stapeln. Runt 5 000 besökare väntas till Sjödalsparken och Huddinge centrum för att lyssna på körsång, rida på ponny, orientera eller kanske gifta sig.

– Vi bygger upp en ny scen i parken där bland annat Voice of Rockville ska uppträda. Det är en ungdomskör från Trångsund som är otroligt duktiga, säger Carin Löthwall, eventkoordinator.

Vad ser du själv fram emot mest?

– Den stora grejen är att åsnan Donna fyller 30 år. Hon är ganska unik och väldigt många vet vem hon är. (Läs mer om Donna på sidan 12.)

Om du och din partner har lust kan ni också passa på att gifta er i den borgerliga drop in-vigseln. Det enda som behövs är en hindersprövning från Skatteverket!

Uppmärksammar psykisk ohälsa

Klockan 12 anordnas Anhörigloppet, ett motionslopp för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Loppet är en kilometer långt med start och mål i Sjödalsparken.

Det hela avslutas med en till vända blues och jazz på lördagseftermiddagen. Vid 18.30 uppträder amerikanska jazzsångerskan Sharón Clark och till sist intar Roger Pontare scenen tillsammans med Huddinge Big Band.

Samtidigt som folkfesten pågår i Sjödalsparken händer det grejer inne i Huddinge centrum på Sjödalstorget. Där anordnas Maydays, två dagar fulla med mat och dryck från Asien och massvis med uppträdanden. Bland annat kommer Huddinge kulturskola anordna karneval på fredagen.

För mer information om Huddingedagen klicka här och för Huddinge jazz & blues här.

Huddinge jazz & blues

Fredag 24 maj

17.00 Violet Green

18.30 Amanda Ginsburg

20.00 Top Dogs De Luxe

Lördag 25 maj

14.00 Leo Lindberg Organ Trio

15.30 Nice Price

17.00 Jan Lundgren, Ulf Wakenius, Hans Backenroth och Kristian Leth

18.30 Sharón Clark

20.00 Roger Pontare och Huddinge Big Band

Visa merVisa mindre