Fredrik Mälberg, huvudtränare för Huddinge hockey, vägrar ge upp. Foto: Claudio Britos/Henrik Lindstedt

Huddinges dröm om Hockeyallsvenskan släckt

Det blir inga derbyn mot AIK och Södertälje nästa säsong. Istället väntar Segeltorp och Trångsund efter att Huddinge hockey än en gång föll i kvalet. Tränaren Fredrik Mälberg är besviken på sina spelare och kräver skärpning inför sista matchen.

  • Publicerad 11:19, 13 apr 2018

Alla resultat behövde gå Huddinges väg i de två sista omgångarna. Men med kniven mot strupen klarade laget inte av att vinna över tabelljumbon Piteå hemma på ordinarie tid. Torsdagens match hemma i Björkängshallen slutade till slut med vinst 2-1 efter straffar. Men vinsten var förgäves.

Topplagen Västerås och Västervik plockade samtidigt poäng och säkrade därmed direktkvalificeringsplatserna.

Men trots att loppet av allt att döma är kört har Huddinges huvudtränare Fredrik Mälberg inte gett upp hoppet. Det har hänt förr att lag i de högre divisionerna har blivit tvångsnedflyttade på grund av konkurser och taskig ekonomi.

– Man vet aldrig hur det blir med de ekonomiska förutsättningarna i svensk hockey idag. Då gäller att vara först på tur. Just nu ligger vi trea, så lite finns det allt att spela för, säger han.

Om man vill vara optimistisk och hoppas på ett sådant mirakel är alltså den sista omgången direkt avgörande. I loppet om tredjeplatsen har Huddinge allt i egna händer på söndag. Då möter de öd-blå Troja/Ljungby, som ligger en poäng bakom i tabellen.

Besviken på spelarna

Fredrik Mälberg är efter de senaste omgångarna besviken på sina spelare. Mot Västerås hade de saken i egna händer, men klappade ihop under trycket.

– Det är ett sånt jävla gnäll från spelarna om de tråkiga matcherna under hösten och så lyckas man inte motivera sig till de tio matcherna som är viktiga. Bara ta exemplet Västerås när vi åker dit och förlorar med 6–0. Jag tycker inte alla kliver in tillräckligt hårt, som man måste göra i en sådan match.

Nu kräver han en bra insats i sista matchen.

– Varje spelare måste för egen skull, som tävlingsmänniska, känna viljan prestera det bästa i varje match. Annars ska man inte hålla på med idrott på den här nivån. Konstigt om man som idrottsman på den här nivån känner är det här så kul egentligen? Den nerven måste vi hitta nu och försöka sluta på så bra placering som möjligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.