Foto: Mostphotos

Huddinges företagare är allt nöjdare

Huddinges företagare blir allt nöjdare med kommunens service, visar en färsk mätning från SKL. Kommunen får sitt bästa betyg på 10 år.

  • Publicerad 17:33, 10 apr 2019

Huddinges företagare har blivit nöjdare. Det visar SKL:s senaste mätning. Sedan förra året har Huddinges nöjd kund-index höjts från 68 till 74, vilket innebär att man placerar sig över rikssnittet och på tolfte plats av länets 26 kommuner. Det är det bästa betyget Huddinge fått på 10 år.

– Ett härligt tecken på att vårt viktiga arbete med att förbättra Huddinges företagsklimat ger resultat. Jag gläds över att företagen upplever kommunens service som allt bättre, inte minst vad gäller hanteringen av bygglov, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

I mätningen tittar SKL på kommunens hantering av brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Annan ranking visade motsatsen

I höstas rapporterade HuddingeDirekt att Huddinge tvärtom "rasar i näringslivsranking". Det baserades på Svenskt näringslivs enkätundersökning med sina medlemmar. I den rankingen fick Huddinge den sämsta placeringen någonsin, plats 135 av landets 290 kommuner.

Huddinge rasar i näringslivsranking