MÄSTARE. Huddinge HK:s -04:or vann USM-guld i Uppsala förra helgen. Foto: Joakim Lindgren

Huddinges handbollstjejer är bäst i Sverige

140 anmälda lag. Men bara ett lag stod till slut som segrare: Huddinge HK. I helgen spelade de hem USM-guldet i Uppsala.

  • Publicerad 09:26, 8 maj 2019

Huddinge HK:s flickor -04 är svenska mästare. Först gick de obesegrade genom alla kvalsteg som spelats under hela säsongen för att ta sig till USM-finalhelgen i Uppsala. Väl där bjöd de svåra Sävehof, Kungälvs HK och Eslöv HK på tufft motstånd och vann till slut sin grupp, även där obesegrade.

I semifinalen slog de fjolårets segrare, Skuru IK, i ett hett Södertörnsderby – som de utklassade med siffrorna 23–11.

I finalen ställdes de återigen mot giganterna Sävehof och vann till slut med övertygande siffrorna 21–15.

Tv-puckshög på golvet

– Det var en helt fantastisk helg. Vi hade en otrolig gruppdynamik som bara känns som "wow, gick det att få ihop på det här sättet". Kombinationen av nervositet, vilja och glädje under helgen var bara magisk. Och sen när allt bara bryter ut när allt är klart stor hög med spelare klassisk tv-puckhög på golvet. Det måste bara upplevas, säger tränaren Tomas Hjelström.

Huddinge HK:s Isabel van Kerkvorde blev vald till turneringens bästa anfallare.

– Kraftfull, beslutsam, en begåvning. Det är bara hon själv som kan bestämma om hon vill gå långt, men förutsättningarna finns där.

Vad betyder det här för Huddinge HK som klubb?

– Det blir en jättekick framåt. Vi får bekräftelsen att det som görs i föreningen är bra. Nu börjar vi verkligen få till ett antal lag i rad som är riktigt riktigt starka.