Poängkung. Måns Krüger. Foto: Claudio Britos

Huddinges poängkung uttagen i drömfemma

När spelarna i Hockeyettan själva får välja är Huddinge hockeys poängkung Måns Krüger en av ligans bästa.

  • Publicerad 11:23, 18 feb 2020

I Huddingetröjan har han aldrig producerat mindre än en poäng per match. Säsong efter säsong bidrar playmakern Måns Krüger med mål och framför allt assist för att hjälpa sitt lag i jakten en biljett till Hockeyallsvenskan.

I år är inget undantag. Med 37 matcher spelade har han gjort 9 mål och spelat fram till 39. Med det har han starkt bidragit till Huddinge hockeys tredjeplats i Allettan södra, bara två poäng bakom serieledande Halmstad Hammers med en match kvar att spela.

Tack vare hans lir belönas han nu med en plats i Hockeyettans drömfemma. Det är spelarna själva som har röstat fram ligans bästa.

– Oj, jag är lite chockad, jag trodde inte att jag var så uppskattad bland de andra spelarna i ligan faktiskt. Jag har spelat i rätt många år så det kanske är därför då, säger Måns Krüger, i ett uttalande.

Huddinges tränare Mikael Österblom säger att han både är förvånad och inte förvånad över utmärkelsen.

– Offensivt är han otroligt skicklig. Han kanske inte är snabbaste spelaren på isen men väldigt klok. Och det kommer man långt på, säger han.

Allettan södra har varit otroligt jämn. Med sista omgången kvar att spela är fem lag, inklusive Huddinge, med och spelar om förstaplatsen. Hur serien slutar kommer avgöra hur lätt vägen i kvalet mot Hockeyallsvenskan kommer bli.