Comeback. Sweet comedy club som arrangerades 2016-2017 är tillbaka på Elite palace hotel på S:t Eriksgatan 115. Vid första tillfället, 20/2, uppträder Magnus Betnér (bilden) och Umit Dag. Foto: David Lagerlöf

Humorklubb gör comeback i Vasastan

I tre år har humorklubben Sweet comedy club legat på is. Nu är den tillbaka och nästa vecka inleder Magnus Betnér och Umit Dag den nya säsongen. 10 procent av intäkterna går till välgörenhet.

  • Publicerad 16:30, 12 feb 2020

2016-2017 drev Augin Damar humorklubben Sweet comedy club på Elite palace hotel på S:t Eriksgatan 115.

– Det gick väldigt bra, vi sålde slut varenda kväll utom en. Jag höll på att producera turnéer samtidigt vilket tog väldigt mycket tid, och så fick jag barn så klubben fick ta en paus, säger Augin Damar.

Bjuder på godis

Nu är den tillbaka på samma ställe där det hela begav sig för fyra år sedan.

– Hotellet och miljön är ett väldigt bra ställe för standup. Intimt och nära publiken. David Batra ville komma två gånger för att han gillade stället så pass mycket. Nu har vi dessutom utvecklat konceptet. Baren och lobbyn är renoverade, där kommer vi att ha en dj varje kväll som spelar musik innan showen och så bjuder vi på väldigt gott godis. Inget fulgodis utan tänk Refreshers och liknande, det blir mycket nostalgi, säger Augin Damar.

Skänker till Viggo Foundation

Först ut på scen den nya säsongen är Magnus Betnér och Umit Dag, den 20/2 19.30 är det dags. 10 procent av biljettintäkterna går liksom tidigare till välgörenhet eller insamlingsstiftelser.

– Den här säsongen har jag valt att samarbeta med Måns Möllers insamlingsstiftelse Viggo Foundation. Det känns bra för där vet jag att pengarna kommer till användning och att de inte går till företagsfester och champagne till anställda som man har läst om att det går till på andra välgörenhetsbolag, säger Augin Damar.

Under våren är fem kvällar planerade och tanken är att klubben ska fortsätta i höst.

– Jag kikar redan på nästa säsong. Det känns kul att vara tillbaka i området.

Program för våren 2020

20 Feb. Magnus Betner - Umit Dag.
18 mars. Kristoffer Appelquist - Clara Christiansen, Johanna Wagrell.
25 mars. Messiah Hallberg - Carin Sollenberg.
4 April. Måns Möller - Malin Appelstoft, Kirsty Armstrong.
16 April. Karsten Torebjer- Elin Almèn.