Sökning. På bland annat Tappströmsskolan letade polisen efter narkotika förra veckan. Foto: Jonas Månsson

Hund och polis sökte narkotika på Mälaröskolor

Två av kommunens skolor fick polisiärt besök i torsdags. Tillsammans med en hund letades det efter narkotika. – Vi vet att många ungdomar brukar narkotika, säger Lena Törnblom Löfquist, kommunpolis.

  • Publicerad 16:17, 13 nov 2017

Att det förekommer mycket narkotikabruk bland ungdomar är inget nytt för polisen. För att tidigt upptäcka bruket bland unga genomför polisen därför riktade narkotikainsatser. I torsdags kväll fick Uppgårdsskolan och Tappströmsskolan besök.

– Oftast är vi bara ute och pratar med ungdomar och upptäcker missbruk på plats. Den här gången bestämde vi oss att även ta med en hund för att söka av och se om det finns i skåp över natten, säger Lena Törnblom Löfquist.

Inget fynd gjordes vid besöken.

– Hunden visade ökat intresse för några platser. Det tyder på att det har funnits elever med narkotika i området, men det fanns inte något där när vi var där. Det var viktigt för skolan och rektorerna att veta att det i alla fall inte förvaras där, säger hon.

Totalt var det elva poliser, en hundförare och en hund som deltog på insatsen.

– En hund klarar max av två skolor, den här gången valde vi de här två skolorna. Nästa gång kan vi ta en annan, säger hon.

Insatsen gjordes när det inte fanns några elever eller personal på plats.

– Hunden går inte in när det finns elever där, Skolan ska vara tom för att hunden ska söka. Därför var det kvällstid, säger Lena Törnblom Löfquist.

Liknande insatser sker med oregelbundenhet enligt polisen. I samband med skolbesöken medtogs ett antal ungdomar under 18 år sedan de misstänkts för narkotikabrott för eget bruk.

I anslutning till ungdomarna fanns även en mindre mängd cannabis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter