VARG. Den här bilden togs i maj vid Bögs gård i Sollentuna, då bonden Anders Ström, som driver gården, lyckades fotografera den när den sprang förbi. Foto: Anders Ström

Hundägare såg varg i Rotebro

När Marie Palmgren var ute med hunden i söndags såg hon det hon uppfattade som en varg i utkanten av norra Rotebro. – Jag blev mer rädd för min hund, men Chaia märkte ingenting.

  • Publicerad 14:54, 3 dec 2018

Marie Palmgren och hennes hund, en korsning av rottweiler och boxer, hade i söndag ett träningspass på det kortklippta fältet bortanför ändhållplatsen för buss 520, vid Holmboda.

– Jag kastade boll i säkert 30 till 40 minuter. Sedan gick vi bort till en kulle där gräset är mycket högre för att hon skulle spåra efter bollen.

Då såg Marie en varg som utan större brådska korsade den plats hon och Chaia just varit på och fortsatte norrut.

– Vi var väl 100 meter ifrån. Jag blev inte så rädd. Mer rädd för min hund, men Chaia märkte ingenting. Hon var upptagen av att söka sin boll, säger Marie Palmgren och fortsätter:

– Jag tror att vargen var mer rädd för mig och att den inväntade att vi skulle gå ifrån fältet.

Är du säker på att det var varg?

– Ja. Först hann jag tänka rådjur, det var det definitivt inte. Chaia leker ibland med två ridgeback och det är stora hundar, med långa ben. Vargen var lika stor och jag skulle uppskatta att den vägde 50-60 kilo.

Det rapporterades om varg i närområdet i våras, bland annat vid Bögs gård och längs järnvägsspåret i Upplands Väsby.

Just den vargen blev dock påkörd av ett tåg och avled.

Marie Palmgren har registrerat det hon sett på länsstyrelsens "rovdjursobeservation". Och hon och familjen kommer att vara mer noggrann när Chaia ska rastas.

– Har det funnits en varg kan det komma fler, men om det här var en varg kan jag inte kommentera, säger Mikael Fransson på länsstyrelsen. Om det varit snö på marken hade vi kunnat göra en lång spårning, på flera kilometer, för att bekräfta. Nu är det svårt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22

Trafikverket – Därför smäller det så högt just nu

Nyheter Kommer fortsätta spränga i tre månader till Förra veckan blev uppståndelsen stor kring en hög smäll, som hördes i stora delar av norrort och västerort. Det tog nästan ett dygn innan det framkom att smällen orsakades av Trafikverket, som...tisdag 19/2 10:07

Nu får kommunen betala för långsamma bygglov

Nyheter Ger inte kommunen bygglov i tid? Då får de betala för det, enligt en lagförändring som började gälla vid årsskiftet. Om det dröjer tillräckligt lång tid kan det bli gratis för den som sökt bygglov.tisdag 19/2 7:00