HUNDPROMENAD. Varje kväll samlas ett antal hundägare för en gemensam promenad i Hallonbergen. Foto: Privat

Hundägarna som promenerar tillsammans varje dag

365 dagar om året går en grupp hundägare i Hallonbergen ut på gemensam kvällspromenad. – Fler får gärna hänga på, säger Petra Hägglund.

  • Publicerad 14:52, 11 mar 2019

Klockan 21.30 varje kväll samlas ett gäng hundägare och deras hundar vid lekplatsen mellan Rissneleden och Skidbacken. Sedan tar de en runda i kvarteren, runt "Toppis" och ner till Hallonbergsvägen.

Från början handlade "Gubbrundan" om möjligheten att slippa gå ut ensam i kvällsmörkret. I dag upplever gruppen att de även gör nytta. Bland annat rapporterar de in problem de ser i närområdet till Förvaltaren. Som exempelvis trasig armatur. Man har även kunnat hjälpa polisen med ett barn som gått vilse.

– Jag vet faktiskt inte om vi får feedback från Förvaltaren.

– Framför allt är det ett trevligt sätt att komma ut på, fortsätter Petra Hägglund.. Min dvärgschnauzer blir uppspelt varje gång hon träffar de andra hundarna. Och det är väldigt bra träning för hundarna, både vi och de får social träning och gemenskap.

Hundarna är av alla sorter med en yorkshireterrier som den minsta och rottweiler som största.

Förra helgen var nio hundar med på kvällspromenaden.

– Vi ser gärna att vi blir fler. Det är väldigt trevlig att rasta hundarna tillsammans, säger Petra Hägglund.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10