Har du sett Nasa? Foto: Privat

Hunden Nasa jagades iväg av raketer

Schäfertiken Nasa skrämdes av smällarna och har varit försvunnen i två dygn. Nu vädjar Rebecka Åström till allmänheten om hjälp att hitta sin hund.

  • Publicerad 16:03, 2 jan 2018

Den femåriga schäfertiken Nasa bor egentligen i Solna, men skulle tillbringa nyårsnatten hos sin dagmatte i Handen i Haninge. När de tog en promenad på Vallavägen vid halv sex-tiden på nyårsafton smällde det till rejält från en balkong i närheten. Nasa blev så skrämd att hon slet sig loss och försvann. Aftonbladet berättade om försvinnandet tidigare i dag och när vi når matte Rebecka Åström har Nasa fortfarande inte återfunnits.

– Jag har varit ute och letat sedan nyårsafton och har inte kunnat sova. Jag mår inte särskilt bra, men har fått jättemycket hjälp från grannar och vänner. Även jägare och polis har hört av sig, säger hon tacksamt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Senare i dag ska en ID-hund hjälpa till med sökningen. Det testades redan i går men sökningen fick avbrytas på grund av smällare som distraherade hunden. Rebecka räknar med att tillbringa ännu en natt utomhus, men håller hoppet vid liv.

– Jag har fått tag på en jätteduktig tjej och hund som återfunnit bortsprungna hundar tidigare. Så jag hoppas verkligen att de ska hitta Nasa.

Tipsen som hittills kommit in från allmänheten tyder på att Nasa rört sig i riktning mot Tyresta. Nu vill Rebecka ha mer hjälp från människor som kan ha sett hunden.

– Men om ni ser henne ropa inte och försök inte jaga henne. Det är bättre om ni håller er på avstånd och kontaktar mig så kommer jag dit. Annars kanske man skrämmer iväg henne ytterligare.

Har du sett Nasa? Ring Rebecka: 0763114722

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.