Skadad. Sigge är omtumlad men på bättringsvägen. Han äter nu smärtstillande och antibiotika. Foto: Anders Cajanus

Hunden Sigge attackerades av annan hund

Den snart 7-åriga Bichon frisén Sigge var i lördags kväll på promenad i Hässelby med sin ägare, när Sigge attackerades av en annan hund. Händelsen har anmälts till polisen och Länsstyrelsen.

  • Publicerad 16:39, 25 feb 2020

Det var i lördags kväll strax före sju, som hundägaren Anders Cajanus var ute med Sigge på deras vanliga kvällspromenad i Backlura.

Sigge gick i koppel på en gångväg i ett radhusområde, när en annan hund, som enligt Anders var en schäfer, gjorde ett utfall genom ett nät till en inhägnad bakgård. Den andra hundens huvud gick rakt igenom det elastiska nätet och bet tag i Sigge.

– Innan jag förstår vad som händer så är chocken total, jag springer fram och försöker dra i nätet, för jag tänker om jag får loss nätet så lossnar Sigge, säger Anders Cajanus.

Ägaren till den andra hunden försökte samtidigt dra i sin hund från andra sidan. Sigge skrek av smärta och hade bett på flera ställen. När Sigge kom loss åkte de direkt till Bagarmossens djursjukhus, där han fick opereras vid flera tillfällen de kommande dagarna.

– Sigge var helt förstörd. Han var så illa medtagen så det är svårt att beskriva, berättar Anders.

Har anmälts

Händelsen är polisanmäld, och Anders uppger även att han ska kontakta den andra hundägaren. Han hoppas att ägaren anmäler händelsen till sin ansvarsförsäkring. Utläggen för Sigges skador är uppe i 40 000 kronor efter den första sjukhusvistelsen, enligt Anders.

Ärendet är även anmält till Länsstyrelsen, som sköter den administrativa handläggningen av ärenden som gäller lagen om tillsyn över hundar och katter. Länsstyrelsen kan exempelvis besluta att en hund måste ha koppel, bära munkorg eller måste omhändertas.

Anders Cajanus vill nu varna andra hundägare.

– Det här kan hända, folk måste ta ansvar för sina djur.

Inget tillfälligt hotellboende för Järvas äldre

Nyheter Finansborgarrådet: Är inte en lösning Låt Järvas äldre flytta till hotell för att minska risken för smittspridning, löd en uppmaning i ett öppet brev till staden i veckan. Men enligt Anna König Jerlemyr (M), finansborgarråd, finns inga...fredag 3/4 15:55

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt