Foto: Linda Lundberg

Hunderbart – gården är invigd

Hundrastgården vid Lillsjön invigd. Ett 50-tal hundar och deras ägare var där för att bevittna när Fredrik Kjos (M) klippte bandet.

  • Publicerad 09:00, 20 feb 2019

Bandet är klippt

Sedan slutet av förra året kan våra fyrfota vänner springa fritt på 1000 kvadratmeter inhägnad skog vid Lillsjön. I lördags invigdes hundrastgården när Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande, klippte bandet med hjälp av sin jaktgolden Nellie och inititiativtagaren Birgitta Dickson.

Pratade med hundra

Birgitta Dicksons envishet lönade sig till slut. När hon för två år sedan fick veta att området skulle bli ett naturreservat och att hundar inte längre skulle få vistas lösa på markerna kändes det inte okej.

– Det här är våra hundvägar. Jag pratade med säkert hundra hundägare som ville lika som jag.

På bästa platsen

Birgitta Dickson tog sedan kontakt med lokala politiker och tjänstemän.

– Jag har tjatat diskret. Många gånger.

Till slut blev en hundrastgård verklighet.

– Den är på den bästa tänkbara platsen. Den är en träffpunkt för hundägare, där vi kan stötta varandra och hundarna får det bra. Den gör den här fantastiska kommunen ännnu bättre.

Ensam och sällskap

Birgitta Dickson har hunnit vara i hundrastgården många gånger med sina hundar Nessie och Teddy. Och hon vet att den redan utnyttjas av många nöjda hundägare och hundar.

– Ibland träffar man andra hundar men ibland är man ensam och kan träna sin hund, så man får bägge delarna.

Social träning

Det känns väldigt positivt att inviga den här hundrastgården. Det är en perfekt plats för social träning där hundar kan träffa andra hundar på sina egna villkor”, säger Fredrik Kjos.

Han kommer att vara där ibland.

– Men framför allt kommer Nellie att vara här.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt