Delar av utställningen. Foto: Örby förskolor/Stockholm stad

Hundratals konstverk av barn visas i Högdalen

Är du redo för en söt utställning? Då kan du ta dig till Högdalens bibliotek, där hänger massa konstverk gjorda av barn från Högdalen och Örby.

  • Publicerad 12:00, 23 maj 2019

Det var i höstas som barnen på fem förskolor – Önskehemsgatan, Ripsavägen, Skogsbacken, Vingåkersvägen och Åkerögränd – startade arbetet med ”I sagans värld”. Pedagogerna läste fyra olika böcker många gånger, efter det fick barnen välja vilken bok de tyckte var bäst.

– Vi skulle ha ett gemensamt tema i hela enheten, tidigare har vi haft olika på varje förskola, därför gjorde vi det här, säger Eva Forsberg, barnskötare på förskolan Skogsbacken.

Böckerna som barnen fick lyssna på var Petter och hans fyra getter, Tre små grisar, Tre bockarna Bruse och Rödluvan.

– Alla de sagorna innehåller lite matematik och språkträning, ja egentligen många av läroplansmålen för förskolan, plus att de är gamla klassiker. Därför valde vi dem, säger Eva.

Barnen har fått illustrera sagorna på alla möjliga sätt och som avslutning kommer några av barnen få spela upp sagan inför föräldrarna på sin sommarfest 4 juni. Utställningen hänger på Högdalens bibliotek hela maj månad ut.

David Ritschard är gröna linjens egen Hank Williams

Nyheter Artisten som hyllas av kritikerna för sin Söderortscountry Björkhagenbon David Ritschard gör country på svenska om att vara full, pank och kär i Hammarbyhöjden. Med den kritikerrosade solodebuten Brobrännaren i ryggen spelar han i kväll på Bryggarsalen vid...lördag 21/9 8:44

Laddat för cykelkarneval och derby idag

Nyheter Trafikavstängningar och trångt hos SL I helgen vankas flera sport- och nöjesevenemang. Med vissa av dem medföljer påverkan på trafiken.lördag 21/9 8:30