Nobel Center. Hovslagargatan ska bli en gångfartsgata är tanken. Foto: David Chipperfield Architects

Hundratals överklaganden av Nobel Center på Blasieholmen

Vid midnatt gick tiden ut för att överklaga stadens beslut att bygga Nobel Center. Hundratals har tagit chansen att försöka stoppa prestigebygget.

  • Publicerad 19:58, 25 maj 2016

Stockholms stad har inte hunnit gå igenom alla överklaganden än men Louise Heimler, ansvarig för planeringsfrågorna kring Nobel Center på stadsbyggnadskontoret, har gjort en snabbkoll för StockholmDirekts räkning.

LÄS ÄVEN Kolla in nya bilderna på Nobel Center

När tiden för överklagande löpte ut vid midnatt mot onsdagen hade det kommit in cirka 300 överklaganden till Stockholms stad.

– Det har kommit in runt 300 överklaganden om jag bara tittar på rakt upp och ner men däribland finns säkert några dubbletter, säger Louise Heimler.

Misstänker tvivelaktigt beslutsfattande

Efter en första koll står det också klart att de flesta överklaganden är ställda till förvaltningsrätten och inte till länsstyrelsen. Det betyder att majoriteten av överklagandena gäller misstankar om att Stockholms stads beslut strider mot kommunallagen.

Kommande vecka ska Stockholms stad gå igenom alla överklaganden mer noggrant för att sedan skicka dem vidare till rätt instans. Överklaganden som gäller själva byggnadens utformning och val av plats skickas till förvaltningsrätten.

Arkitekten bakom Nobel Center, britten David Chipperfield, var på besök i Stockholm igår för att berätta mer om innehållet i huset. Enligt honom kommer huset blir ett viktigt tillskott i Stockholm.

– Hela bottenvåningen blir öppen för allmänheten med fri entré. Byggnaden blir ett tillskott i staden och många kommer upptäcka en ny plats i Stockholm, sa arkitekten David Chipperfield till StockholmDirekt när nya skisser på insidan visades upp på tisdagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17