Hundratals underskrifter senare – nu har första kvällsturen till Tranholmen avgått

  • Publicerad 11:48, 6 okt 2017

Jag kommer fortsätta jobba mot landstinget och rederiet och försäkra mig om att de kvällsturer vi vill ha varje dag inte kommer hamna i en byrålåda

Under onsdagskvällen, klockan 19:45, var det premiär för den första extra kvällsturen från Ropsten till Tranholmen. Och fram till den 28 december kommer det vara möjligt för folk som vill ut till ön att ta båten vid samma tid under både onsdags- och torsdagskvällar.

LÄS MER: Vill väcka opinion – finansierar egen pendelbåt i Danderyd

LÄS MER: 700 personer skrev på uppropet – "skolexempel på medborgarinitiativ"

– Det är ett långt arbete som ligger bakom det här så för mig är det väldigt roligt, säger Mikael Sjöbeck, boende på Tranholmen och initiativtagare till projektet.

Vill ha ordinarie turer

Danderyds Nyheter har tidigare berättat om det initiativ som Mikael Sjöbeck inledde för att få till bättre kommunikationsmöjligheter för sina ö-grannar. Det resulterade i över 700 namnunderskrifter och 75 hushåll som gemensamt finansierar de extrainsatta färjturerna.

– Det är arbetspendlingen på morgonen vi vill ska öka och igår (onsdag) var det dubbelt så många som åkte, det handlar om att man ska kunna ta sig hem också, säger han och fortsätter:

– Jag kommer fortsätta jobba mot landstinget och rederiet och försäkra mig om att de kvällsturer vi vill ha varje dag inte kommer hamna i en byrålåda. Den 15 april kommer nya tidtabellen för våren, då vill vi att extra kvällsturerna ska vara med.

Foto: Mikael Sjöbeck / Kevin Wedin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13