Hur blir det nya Paushuset?

Lägenhet och kontor på taket och ett parkeringsgarage i källaren. Så här är nya Paushuset tänkt att bli.

  • Publicerad 15:44, 10 maj 2019

Fastighetsägaren Andersson Company, som äger Paushuset tillsammans med ALM Equity AB, har en förhoppning att gallerian ska vara tom på butiker år 2021.

– Därefter räknar vi med att det kommer att ta tre år ungefär att färdigställa, mycket beroende på hur det går med detaljplanen. Det här är inget litet projekt och vi känner att vi har ett stort ansvar, säger Johan Thorwid, som är vd för Andersson Companys Fastighetsbolag.

Tanken är att framtidens Paushus ska inhysa utöver ett våningsplan med butiker, även bostäder, kontor, ett parkeringsgarage och en matbutik.

– Det nya Paushuset ska leva 24 timmar om dygnet, säger Johan Thorwid.

Fastighetsägaren Andersson Company är en stor fastighetsaktör i Enköping. De senaste åren har de byggt 550 lägenheter i kommunen. Senast Lilla Torg på gamla Pausparkeringen, som utöver bostäder även kommer att ge nya butikslokaler.

Känner ni ett ansvar för Enköping?

– Som fastighetsägare i Enköping måste man göra det. Vad vi gör med Paushuset påverkar hela centrum. Vår utveckling måste ske i symbios med handlarna, invånarna och kommunen, säger Johan Thorwid.

Paushuset. Foto: Fredrik Gustafsson

BLÅLJUSRAPPORT: Inbrott, bedrägeri och försök till misshandel

Nyheter Visst undrar man ibland? Vem är det som kan försöka lura en 88-årig kvinna på pengar, vem drar kniv för att man är osams, vem gör inbrott hos hembygdsföreningen?måndag 21/9 10:27