Hur brukar du fira påsk?

Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.

  • Publicerad 10:37, 18 apr 2019

Foto: Anton Kyhlbäck

Christina Ericsson, pensionär, Töjnan.

– Vi brukar vara hemma och träffa familjen, eller ha över lite vänner. Då blir det god klassisk mat med sill, Janssons frestelse och kanske lite spel.

Foto: Anton Kyhlbäck

Elsa Tegstam, Gillberga, konstnär.

– I lugn och ro! Annars brukar vi ta hand om barnbarnen, så vid påsk tar vi ledigt. Men i år ska vi ta Hurtigruten mellan Lissabon och Amsterdam. Det ser jag fram emot.

Foto: Anton Kyhlbäck

Carina Wall, Vilunda, personalansvarig.

– Om allt går vägen åker jag till en stuga utanför Norrort, i Baltora. För då blir min katt så glad, som får vara ute i naturen, och sedan kommer jag att laga ohyggligt god mat.

Åsa Nordin, 52, lärare, Ursvik.

– Jag är med familjen och syrrans familj i vår fjällstuga. Jag ser framför mig god mat, mycket snö och sol i ansiktet från morgon till kväll. Påsken är tveklöst årets bästa högtid!

Per Falk, 47, IT-strateg, på väg till Sundbyberg med Makerspace.

– Vi firar på Gotland med släkt och vänner. Vi har en äggjakt bland raukarna som jag arrangerar.

Foto: Leif Oldenburg

Carolina Svensson, 42, ekonom, Bergshamra.

– Vi tar sista chansen att åka skidor och firar påsk i en stuga i Björnrike i Jämtland. Påskägg med godis till barnen har vi så klart med oss.

Elisabeth Lindström, 72, pensionär, Skytteholm.

– Jag har opererat höften så det får bli en lugn helg. Jag kanske åker till min bror eller syster och äter en liten påskmiddag.

Foto: Charlotte Arwedsson

Kristina Bergström, 71, pensionär (f.d. receptarie), centrala Väsby.

– Jag ska åka till Cypern med barn och barnbarn. Det ska bli skönt med lite värme nu när vintern kommit tillbaka till Väsby. Vi är hemma igen på påskafton och på påskdagen ska jag sjunga i Eds kyrka.

Foto: Charlotte Arwedsson

Georgina Demo, 26, fysioterapeut som pluggar sfi, Odenslunda, Upplands Väsby.

– Jag ska fira påsk hemma med min man och släktingar. Vi kommer att grilla och det blir säkert en del grekisk mat som souvlaki, tzatziki och grekisk sallad. Jag kommer från Aten och har bara bott i Sverige i sex månader.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt