Lena Legnevall.

HUR SKA DET HÄR GÅ IHOP? Bilisterna om trafiken

Många i Norrort upplever en frustration i sina bilar på väg till eller från jobbet. Vi snackade med fem förare om hur de upplever trafiken och om de skulle kunna tänka sig kollektivtrafik istället.

  • Publicerad 15:11, 3 nov 2017

Lena Legnevall, forskningssjuksköterska, Danderyd.

Hur upplever du trafiken i Norrort?

– Jag tar alltid bilen. Först och främst för att jag är rörelsehindrad. Men också för att jag rör mig mellan Karolinska sjukhuset och Danderyds sjukhus. Jag tycker att trafiken är bedrövlig, det blir bara värre och värre. Jag har pendlat så här i 20 år och det bli bara mer och mer trafik. Det är jättetrångt på morgonen när man ska iväg.

Kan du tänka dig att åka kollektivt?

– Nej, det finns ingen bra förbindelse till Solna, tycker jag. Det tar 10 minuter med bilen och en timme med buss, så de är ingen idé.

Kina Sandgren.

Kina Sandgren, steriltekniker, bor Norrtälje. Jobbar på Danderyds sjukhus.

Hur kom det sig att du tog bilen idag?

– För att jag är sjukskriven och ska träffa chefen. Jag var lite lat och orkade inte fylla på busskortet helt enkelt. Jag brukar ta bussen från Norrtälje. Det funkar jättebra. Det är gott om bussar som går på morgonen, jag tror det är var femte minut så det upplever jag som jättebra. Bussen stannar också precis utanför jobbet.

Borde fler välja kollektivt?

– Det beror ju på, haha… Då blir det trångt för mig. Men jo, absolut, det är ett jättebra färdmedel.

Roland Lindholm.

Roland Lindholm, styrelseledamot på Röda korset, bor i Upplands Väsby men brukar åka till Danderyd sjukhus.

Hur upplever du trafiken i Norrort?

– Jag brukar ta bilen till jobbet, beroende på vilken tid på dagen man åker är det mycket trafik. Om man åker på morgonen eller eftermiddagen då är det fullständigt kaos i Upplands Väsby på E4. Om man åker för tidigt på morgonen till Danderyd strax efter sju, halv åtta så är det väldigt mycket trafik mellan Upplands Väsby och Danderyd.

Kan du tänka dig att åka kollektivt?

– Både ja och nej. Problemet är att det inte finns möjlighet att åka kollektivt när man ska till de ställen man ska åka till. Det är väldigt dålig kommunikation mellan till exempel Upplands Väsby och Danderyd. Och då gäller bilen. Eftersom man har en tid att passa.

Ylva Svanberg, sjukpensionerad, Täby

Hur upplever du trafiken i Norrort?

– Jag tycker det har blivit en jätteökning och just här i centrum i Täby är det väldigt svårt på helger och vardagar. Det är köer, speciellt på Marknadsvägen och motoravfarterna. Det har blivit väldigt jobbigt att ta sig genom Täby.

Vad borde politikerna göra?

– Nu håller de på med mycket ombyggnationer i Täby, så förhoppningsvis kommer det bli bättre. Jag vet inte riktigt hur slutresultatet kommer se ut men jag hoppas det kommer bli bättre och politikerna försöker väl också göra det bättre.

Roger Svensson.

Roger Svensson, vd för Sysselsättning, bor i Hallstavik.

Hur upplever du trafiken i Norrort?

– Jag tycker trafiken är bra. Jag tar alltid bilen från Norrtälje till Täby. Om jag inte gör det brukar jag åka till en pendlingsparkering ställa bilen där och sen åka kollektivt. I rusningstrafik vill man göra så, då vill man inte åka bil.

Vad borde politikerna göra?

– Jag tycker de kan bygga mer bostäder längre ut så inte alla behöver på samma ställe.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13

Vi är stockholm