Det blir firande ändå på Valborg på Riddersviks gård. Foto: Mikael Andersson

Hurra! Det blir valborgsfirande i Riddersvik

Beskedet att det inte blir något valborgsfirande i Riddersvik i år togs emot med stor besvikelse hos många. Nu är det bestämt att blir av trots allt – men utan stor majbrasa.

  • Publicerad 15:23, 20 apr 2018

Igår meddelade föreningen Riddersviks vänner att valborgsfirandet på Riddersviks gård inte skulle bli av i år, efter 28 år med den traditionen. Anledningen var att de inte fått tillräckligt med napp från folk för att kunna vakta elden.

LÄS ÄVEN: Besvikelsen – ingen valborgseld i Riddersvik i år

Men nu kommer ett glädjande besked för alla Valborgssugna.

– Nu har vi bestämt att köra ändå och det blir nästan som vanligt, säger Kristiina Tell, kassör i föreningen.

Kaféet håller öppet mellan klockan 18 och 22 och Järfälla Manskör kommer komma dit och sjunga i trädgården. Däremot kommer föreningen inte att rådda någon stor majbrasa men enligt Kristiina Tell blir det en liten symbolisk eld.

– Även det traditionella godisståndet kommer att finnas på gårdsplanen. Barnen måste ju också ha något som en slickepinne eller så, säger hon.

Swishkampanj på gång

Samtidigt pågår en diskussion på Facebook om att dra igång en Swishkampanj för att kunna betala en slant för att nio stycken ska kunna vara eldvakter.

– Om någon kan tänka sig att ansöka om tillstånd och fixa folk så kan jag hålla i swishen, säger initiativtagaren Viktoria Karlsson.

Hon hoppas att folk ska haka på och poängterar att det är kort om tid eftersom tillståndet måste sökas senast den 23 april. Om planen går i lås kommer hon att lägga ut info om vart man kan swisha i Facebookgruppen "Händer i Hässelby villastan".

– Det är tråkigt om inte blir någon eld, jag har ändå bott här i 22 år och alltid gått dit med mina barn. Jag personligen kan inte stå där nere men swisha kan jag göra, säger Viktoria Karlsson.

Fristad får 100 vårdplatser – redan nästa vecka

Nyheter Ska avlasta vården Under helgen pågår förberedelserna för att öppna 100 vårdplatser i servicehuset Fristad i Bromsten, som egentligen håller på att avvecklas. Tanken är att det hela ska avlasta den tungt belastade...fredag 27/3 17:19

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt