VISIONSBILD. Så här ser en ny version av visionsskisserna på projektet som JM döpt till Facetten. Foto: JM AB

Husbygget vid Sankt Göransparken startar i höst

65 bostadsrätter – eller ägarlägenheter. I höst ska husbygget vid Sankt Göransparken dra igång.

  • Publicerad 16:32, 13 feb 2020

Ägarlägenheter innebär att varje lägenhet är en egen fastighet.

De förberedande markjobben med ledningar och lekplats-flytt pågår för full kring Sankt Göransparken. Där den nuvarande lekplatsen ligger ska ju istället två nya bostadshus ta plats, vilket är den första delen i stadens förtätningsprojekt i Stadshagen med totalt cirka 1 800 bostäder.

Det är JM som ligger bakom projektet och planen är att bygget ska starta i oktober när de får tillgång till marken från staden. Från cirka 50 lägenheter är det nu är det 65 stycken, ettor till femmor, som ska ta plats i husen.

Men det är inte säkert att det blir bostadsrätter. JM har ansökt om att det även kan bli ägarlägenheter istället och hoppas staden ska ge tummen upp i nästa vecka.

– Vi är positiva till ägarlägenheter och tycker det är bra för bostadsmarknaden att kunna erbjuda ytterligare en upplåtelseform. Ägarlägenheter innebär att varje lägenhet är en egen fastighet. Du äger och har lagfart på din egen bostad i ett flerbostadshus, vilket kan liknas med ”radhus på höjden”. Upplåtelseformen ger en större frihet som vi tror att många uppskattar, säger CarinaBossi, projektledare på JM.

Restaurang eller kafé

I bottenvåningarna planeras för lokaler, mot torgdelen vid Fleminggatan/Igeldammsgatan planeras det för kafé eller restaurangverksamhet och bolaget har börjat föra diskussioner med tänkta aktörer. Redan i maj ska projektet säljstarta för bolagets vip-kunder.

– Vi planerar att säljstarta då och inför det kommer upplåtelseform att kommuniceras, säger Carina Bossi.