Till salu. Husköpare i mängder intresserade av unikt Skoklosterhus. Foto: Fastighetsbyrån

Husköparna flockas till ”Skoklosters finaste hus”

Sent i fredagskväll lades familjens hus i Skokloster ut till försäljning på Hemnet. Sedan dess har tiotusentals spanat in huset. – Det är ovanligt många som ”varit ute med hunden” i området, säger villaägaren.

  • Publicerad 15:55, 30 aug 2017

”Nyproducerad villa med sekelsskiftescharm” lyder första meningen i bostads­annonsen. Något som verkar har fått Mälardalens hus­köpare att smälta.

Sedan annonsen lades upp på bostadssajten Hemnet i fredags kväll har tiotusentals tittat på den.

– Det är helt sjukt, sa vår mäklare. Intresset verkar vara jättestort, säger Allan Malmlund som bor i villan med hustrun Camilla och deras barn.

Även i omgivningarna kring huset har det märkts att intresset är stort.

– Vi har varit bortresta, men våra grannar sa att det varit ovanligt många som ”varit ute med hunden” i området på sistone, säger Allan med ett skratt.

Huset på 166 kvadratmeter ligger bara ett stenkast från Mälaren, och tomten är stor. Men huset har varit ett projekt för familjen.

– När vi byggde huset och flyttade in 2004 var det fyra väggar och ett tak. Till en början bodde vi i ett rum och kök. Sen har vi tagit ett rum i taget, och har byggt, med lite pauser, i princip sedan dess. Vi har byggt det själva, men har under årens lopp har från och till fått hjälp av släkt och vänner, säger Allan och fortsätter:

– Många har sagt till oss att vi bor i Skoklosters ­finaste hus, det är lite svårt att ta till sig.

Vad är du mest nöjd med i huset?

– Badrummet på övervåningen. Det är jag riktigt nöjd med, säger han.

Vart ska ni flytta?

– Det är inte helt klart. Vi får se hur mycket huset landar på, säger Allan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet