Foto: Lotten Engbom

Husvagn vid skola rör upp känslor i Täby

En husvagn, som stått parkerad över en vecka, precis utanför Kyrkskolan i Täby Kyrkby upprör många. Nu verkar det som att polisen ska köra bort den från platsen.

  • Publicerad 12:25, 12 nov 2018

Enligt ögonvittnen har en husvagn stått parkerad utanför Kyrkskolan på en 10-minutersparkering i över en veckas tid. Nu vill föräldrar och närboende att husvagnen flyttas på.

– Den har stått där i över tio dagar nu, säger en förälder som vill vara anonym.

Flera personer ska ha knackat på dörren, utan att någon öppnat.

"Precis intill skolan"

Flertalet personer har ringt till både kommunen och polisen om just den här husvagnen. Patrik Forshage, utbildningschef på kommunen, fick höra talas om husvagnen i fredags morse.

– Jag känner till att det står en husvagn där på en parkering, och att det är någon som verkar bo i den, säger han och fortsätter:

Polisen kollar på det nu

Ärendet är lämnat till kommunens säkerhetsansvarige. Säkerhetssamordnaren Alexander Delis säger dock ärenden gått vidare till driftenheten.

Kommunpolisen Jan Berlin fick under måndagen informationen.

– Vi håller på och råddar med det. Det är campingförbud som gäller i Täby kommun. Man får se vem som äger marken. Är det kommunal mark kan vi få beslut om vräkning, säger Jan Berlin.

– Det händer ibland men vi ser till att vi vräker dem ganska snabbt så att det inte blir någon bosättning.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt