Foto: Lotten Engbom

Husvagn vid skola rör upp känslor i Täby

En husvagn, som stått parkerad över en vecka, precis utanför Kyrkskolan i Täby Kyrkby upprör många. Nu verkar det som att polisen ska köra bort den från platsen.

  • Publicerad 12:25, 12 nov 2018

Enligt ögonvittnen har en husvagn stått parkerad utanför Kyrkskolan på en 10-minutersparkering i över en veckas tid. Nu vill föräldrar och närboende att husvagnen flyttas på.

– Den har stått där i över tio dagar nu, säger en förälder som vill vara anonym.

Flera personer ska ha knackat på dörren, utan att någon öppnat.

"Precis intill skolan"

Flertalet personer har ringt till både kommunen och polisen om just den här husvagnen. Patrik Forshage, utbildningschef på kommunen, fick höra talas om husvagnen i fredags morse.

– Jag känner till att det står en husvagn där på en parkering, och att det är någon som verkar bo i den, säger han och fortsätter:

Polisen kollar på det nu

Ärendet är lämnat till kommunens säkerhetsansvarige. Säkerhetssamordnaren Alexander Delis säger dock ärenden gått vidare till driftenheten.

Kommunpolisen Jan Berlin fick under måndagen informationen.

– Vi håller på och råddar med det. Det är campingförbud som gäller i Täby kommun. Man får se vem som äger marken. Är det kommunal mark kan vi få beslut om vräkning, säger Jan Berlin.

– Det händer ibland men vi ser till att vi vräker dem ganska snabbt så att det inte blir någon bosättning.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Flera par ville "spontangifta" sig i Danderyd

Nyheter "Alla bröllop är stora bröllop" För första gången höll Danderyds församling drop in-bröllop på alla hjärtans dag. Sex par tog chansen att bli äkta makar.onsdag 20/2 11:40

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med -9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00