Hyllad Bålstabo prisas

Hennes alster kan ses lite överallt. Bland annat i Camilla Läckbergs böcker om Super-Charlie. Nu prisas Bålstabon och illustratören Millis Sarri med Håbo Kulturstipendium 2017. – Jag är jättestolt och glad.

  • Publicerad 13:49, 16 nov 2017

Millis Sarri är uppvuxen i Falun men bor sedan 2003 i Bålsta. Och med hennes fantasifulla och humoristiska illustrationer har hon gjort sig ett namn i Boksverige.

Och nu prisas Bålstabon för sina verk.

Vartannat år delas Håbo Kulturstipendium ut av kommunen till en kulturpersonlighet med lokal anknytning.

I år är pristagaren Millis Sarri.

– Jag är jättestolt och glad, säger Mallis Sarri.

Varför tror du att du får årets kulturstipendium?

– Det vet jag faktiskt inte. Jag glömde fråga efter motiveringen. Men jag blev inbjuden till en ceremoni på biblioteket den 11 december. Då får jag kanske höra motiveringen, säger Millis med ett leende.


Millis har illustrerat i hela sitt liv, men det var först för fem år sedan som hon kunde ta steget och arbeta med det på heltid.

Hennes alster går bland annat att se i biblioteken i Bålsta. Men också i tidningen, i Haninge centrum och i en hel drös böcker

– Jag gör lite av varje. Och det är kanske det jag gillar mest med det här jobbet, att jag får göra så många olika saker att man känner att man inte tröttnar på någon del av jobbet, säger Millis.

En av hennes mest kända illustrationer är den till barnboksserien om Super-Charlie som hon gjort tillsammans med författaren Camilla Läckberg.

– Det som är så kul med Super-Charlie är att han är en så rolig och busig karaktär som många känner till och jag får illustrera så fritt, säger Millis.

Duon Läckberg/Sarri släppte nyligen den sjunde Super-Charlie-boken.

Millis har även gett ut egna böcker.

I somras gav hon ut Pixi-boken ”Kakan”. En bok som riktar sig till barn mellan noll och tre år.

– Den är lite finurligt skriven så jag har fått höra att även vuxna tyckt den är rolig, säger Millis och tillägger:

– Jag har skrivit manuset till två böcker till. Men det dröjer nog ett par år till i alla fall innan de kommer ut i handeln. Skrivandet är något jag skulle vilja ägna mer tid åt. Det är jättekul.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet