Hornstull. Restaurangkedjan Krubb öppnar sin första restaurang på Södermalm. Paret Annika Runström och Örjan Johansson med hundarna Tyson och Milo: "Hundar är alltid hjärtligt välkomna hos oss". Foto: Privat

Hyllad burgarkedja öppnar nytt i Hornstull

Telefonplan, Kungsholmen, Sjöstan och Stadion. Nu har turen kommit till Södermalm för paret bakom hamburgerkedjan Krubb: "Vi kände att vi måste få göra Söder också!".

  • Publicerad 16:25, 19 nov 2019

Det känns "krubbigt" här helt enkelt

Det är Texas Longhorns gamla lokal på Hornsgatan 180, den lilla avkroken ned förbi Friskis och Svettis mot Solgrillen, som nu fått ny skrud. På fredag slår paret Annika Runström och Örjan Johansson, paret bakom restaurangkedjan Krubb, upp portarna för sin första restaurang på Södermalm.

– Vi kom in i lokalen igår och bestämde att vi öppnar på fredag, haha. Det är så vi jobbar, vi bara kör. Lokalen är väldigt funktionell så det handlar mest om att lyfta bort lite tjurhorn och sätta vår mysiga hemma-hos-prägel på det, säger Annika Runström.

"Vi måste få göra Söder också!"

Det var för två och ett halvt år sedan som paret öppnade sin första restaurang på Kungsholmen. Sedan dess har de expanderat till Telefonplan, Kungsholmen, Sjöstan och Stadion. Framgångsreceptet stavas en gedigen bakgrund inom restaurang och etablering, samt ett prisvärt, gott och trevligt koncept, menar Annika.

– Vår grej har inte varit att köpa lokaler i a-lägen, utan snarare lokaler där andra kanske misslyckats men som vi känt starkt för. Vi hänger själva mycket på Södermalm och kände att vi måste få göra Söder också! Just den här delen är livfull, det finns närliggande verksamheter som Bio Rio och Hornstull Strand som vi älskar och många unga vuxna och barnfamiljer i området. Vi vill också vara med! Det känns "krubbigt" här helt enkelt, säger hon och skrattar.

Nu öppnar ny hamburgarkedja på Östermalm

Krogen serverar burgare, kött såväl som vegetariska och veganska alternativ, och kommer ha öppet för lunch 11-14 och middag 17-21 på vardagar, 17-23 på lördagar och söndagar.