Hemmaplan. Simon Wiborn, 27, från Sköndal ingår i cirkuskompaniet Svalbard. Nu kommer gruppen till Teater Reflexen. Foto: Svalbard

Hyllad cirkus kommer till Kärrtorp

120 föreställningar och 16 länder senare. Nu kommer det hyllade cirkuskompaniet Svalbard hem för tre föreställningar på Teater Reflexen i Kärrtorp.

  • Publicerad 18:00, 22 feb 2018

Santiago Ruiz Albalate (Spanien), Ben Smith (England), Simon Wiborn (Sverige) och Tom Brand (Tyskland) träffades på Dans- och cirkushögskolan i Stockholm. Det tog inte lång tid förrän de förstod att de hade samma passion för gränsöverskridande konst och skapade gruppen Svalbard.

– Vi kallar oss för ett cirkusbaserat multiart-kompani och blandar de flesta konstformer som musik, teater, dans och målning, säger Simon Wiborn som är uppväxt i Sköndal.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Gruppen hade premiär med föreställningen "All genius all idiots" i Prag 2016 och sedan dess har de turnerat i femton länder. Men trots att de hyllats internationellt ett flertal gånger har det varit svårt att ta sig in på teaterscenerna i Sverige.

– Det är mycket daltande i Sverige och det känns som att många scener är rädda för att ta in konst som ligger i framkant. Trots att vi är ett av Sveriges största cirkuskompani har vi bara gjort en föreställning där. Nu blir det comeback!

"All genius all idiot" är en experimentell cirkusföreställning som undersöker det mänskliga beteendet till mörka toner, akrobatik och magi. Den 1-3 mars sätter gruppen upp föreställningen på Teater Reflexen i Kärrtorp och gruppen utlovar en djurisk helkväll i Svalbards anda.

– Just nu är vi i Grekland men om några dagar är vi hemma i Sverige igen och då är det mycket som ska fixas. Vi kommer bjuda på en helkväll med DJ, bartender, tatuerare, livekonst och liveband. Det kommer bli kul, kom!

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Nyheter SE FILMEN: Stämningen på topp inför Sverige-Sydkorea Första VM-matchen på 12 år. Vi tog pulsen på några Stockholmare inför matchen mot Sydkorea.måndag 18/6 12:48