Hyllade CG:s öppnar gatukök i Vallentuna

Restaurangen CG:s i Danderyd har utnämnts till bästa restaurang i Norrort. Nu öppnar CG:s ägare en restaurang i gatukökets lokaler vid torget. – Det här är magiskt, säger Carl Gustaf ”CG” Forssbeck.

  • Publicerad 13:37, 10 okt 2017

Just nu jobbar Carl Gustaf ”CG” Forssbeck och hans bror med att blåsa ut gatuköket vid Tuna torg. Resultatet ska bli – ett nytt gatukök.

– Men det ska inte bli som dagens gatukök, omoderna och opassionerade, det är en sorts standardisering, eller så blir det thaikiosker. Vi ska ha superkvalitet till bra pris, en meny ska kosta 95-100 kronor, säger CG Forssbeck.

LÄS ÄVEN: Amerikanskt koncept öppnar i Järnas gamla lokaler

Han har drömt om att starta gatukök i 2,5 år och legat i förhandling om gatuköket i Vallentuna i åtta månader. Nyligen blev avtalet klart.

– Nu blir det full frontal, vi ska leverera en av Sveriges bästa hamburgare och korv.

Eget läskmärke

Dessutom blir det ett helt eget läskmärke i ”kiorren”.

– Läskblandningen är framtagen av mig och min bror. Den är jättegod, ett ambitiöst försök att göra coca cola bättre. Det är lite våghalsigt, vi kommer bara att köra vår egen dryck.
En skillnad mot restaurangen som CG Forssbeck driver i Danderyd (vid Enebyängens handelsplats) är att det inte blir några pizzor i Vallentuna.

LÄS ÄVEN: "Katastrofalt" utbud - då hotar Andreas att flytta

CG Forssbeck hoppas att Vallentunaborna ska ”omfamna det här” och testa.

– Det här är magiskt, det är det här jag lever för. Både jag och min bror, som driver det här tillsammans, har varit entreprenörer i tio år. Jag passar inte för att vara anställd, jag hålls tillbaka då. Det här är drömmen för mig.

De räknar med att öppna inom några månader.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Finklädd" man häktad efter villainbrott

Nyheter "Smälta in i miljön" En man är häktad misstänkt för grov stöld efter ett villainbrott i Näsbypark i fredags. På polisens hemsida skriver de att mannen var finklädd.onsdag 20/6 9:58

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50