Matglada. Anwar och Malik från Nystekt Strömming, Mathias Dahlgren, George från Amida, Jan-Erik och Lee från Thongwiset. Foto: Alexander Donka

Hyperlokal matfestival till Skanstull

För andra året i rad har det nu blivit dags för matfestivalen TUGG på Södermalm. I år gästas festivalen av stjärnkocken Mathias Dahlgren – som kommer att servera personliga tolkningar av Söders snabbmat.

  • Publicerad 11:30, 11 sep 2019

Förra året arrangerade Ringen centrum i Skanstull för första gången matfestivalen TUGG. Nu har det blivit dags igen. Den 3-6 oktober ska smaklökarna åter få sitt lystmäte, när prisbelönta krögaren Mathias Dahlgren öppnar Södermalm by Mathias Dahlgren i Ringens restaurangtorg.

Menyn består av tolkningar av Amida kolgrill, Thongwiset samt Nystekt Strömming – det vill säga kolgrillat, thai och stekt strömming – och är ”en hyllning till Söders snabbmatspärlor”. 

– Södermalm erbjuder fantastisk fast food och i arbetet med menyn har jag tolkat några av mina personliga favoriter. Rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

Köttvägraren Röstlund möter stjärnkocken Dahlgren: "Absolut bullshit"

Under matfestivalen erbjuds besökarna även olika typer av mat- och dryckesprovningar, workshops och en exklusiv avsmakningsmeny med rätter från samtliga restauranger i Teatern. Dessutom ska "en stor nyhet" för mattorget presenteras, utlovar Ringen centrum.