Foto: Mostphotos

Hyrbil stals – hittades på Lillsidan

En hyrbil stals från Circle K i söndags. Ett dygn senare hittades den på Lillsidan. Utöver bilstölden noterades flera drogbrott under måndagen.

  • Publicerad 09:22, 20 mar 2018

Personbilen lämnades åter av en hyrestagare vid 17-tiden på söndagen.

Drygt två timmar senare visar filmen från macken vid Salatullen hur en man sätter sig i bilen och kör i väg med den utan att göra någon åverkan på den.

På måndagskvällen hittades bilen på Lillsidan och är nu åter hos Circle K.

Drogbrott

Sex personer är misstänkta för olika narkotikarelaterade handlingar under måndagen.

Två av dem är i 20-årsåldern och kontrollerades av polis i Enögla vid 13.20-tiden. Båda misstänks för ringa narkotikabruk. Den ene är från Enköping.

Två Uppsalabor satt i en bil som stoppades för kontroll på Kaptensgatan på måndagens eftermiddag. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika, bruk av narkotika samt olovlig körning, eftersom han inte hade något körkort.

Passageraren, som är i 35-årsåldern, tros också ha missbrukat narkotika och har rättsliga följder att vänta.

Den Enköpingsbo i 30-årsåldern vars bil stoppades på Västerleden vid kl 19.20 är inte bara misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika och bruk av narkotika utan också för brott mot knivlagen eftersom han hade två knivar i bilen.

Även en 25-åring misstänks för ringa narkotikaintag sedan rapporter om stökigheter fått polisen att strax före elvatiden på måndagskvällen ingripa i Romberga.

Polisens fönster sabbat

Under natten mellan söndag och måndag slog någon sönder en fönsterruta på polisstationen i Enköping. Det yttre glaset i ett tvåglasfönster krossades strax före midnatt av okända gärningsmän.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19