Förstört. En lada och två förskolor brann natten till fredagen förra veckan. På bilden: en av förskolorna. Foto: Lisa Halldén

Hyrde nedbrunnen lada - tidigare dömd för mordbrand

Personen som hyrde den lagerlokal i Täby som brann ned till grunden förra veckan är tidigare dömd för mordbrand. Det uppger tv-programmet Veckans brott efter att ha undersökt händelsen.

  • Publicerad 10:11, 30 jan 2019

Natten till fredagen förra veckan sattes två förskolor och en lagerlokal i brand i Näsby park. Lagerlokalen, som var en lada i närheten av Näsby Slott, brann ner till grunden.

I SVT:s Veckans brott uppmärksammas fallet, sedan man upptäckt att personen som hyrde lokalen har en tidigare kriminell bakgrund.

Företaget som äger marken där lagerlokalen ligger hyrde ut ladan till en person som förvarade sina saker i den. Men företaget har försökt fått personen att flytta, en process som har hållit på i två år, rapporterar Veckans brott.

Oroliga föräldrar efter nattens förskolebränder

Enligt Veckans brott har mannen tidigare dömts för mordbrand i Stockholm.

Hyreskontraktet för lagret ska ha sagts upp redan i oktober 2017, och sedan dess har hyresgästen inte betalat hyra. Enligt bolaget saknas hyresintäkter på knappt 600 000 kronor.

Sedan november förra året ska ett tvistemål pågå i tingsrätten för att avhysa mannen.

Täby Nyheter har sökt förundersökningsledaren som inte vill kommentera utredningen och hänvisar till polisens mediacenter.

Nu öppnar utomhusbaden i Norrort

Nyheter Guide: ✓Priserna ✓Hitta hit ✓Bassängerna Temperaturen stiger och i dagarna öppnar även utomhusbassängerna i Norrort. Vi har listat allt du behöver veta om badplatserna.fredag 24/5 12:12

Lenas hästjobb för högvakten framåt

Nyheter Kälvestabon är generalsekreterare för beridna högvakten Många håller nog med om att den beridna högvakten är en mäktig syn på Stockholms gator. Vi följde med Lena Linn, generalsekreterare och Kälvestabo, in bakom kulisserna.fredag 24/5 12:05
Stockholm Direkt