Figen Solmaz framför Årsta bio-huset, där dagens hyresgäster har erbjudits plats nästa år. Där finns fyra lokaler att välja på. Foto: Sacharias Källdén

Hyresgäster flyttar när Stadsteatern tar över

Minst ett tiotal företag och föreningar måste flytta på sig när Stadsteatern flyttar in. Vissa har svårt att hitta nya lokaler.

  • Publicerad 20:00, 22 nov 2018

När Stadsteatern flyttar in måste alla föreningar och företag som hyr lokaler i Årsta teater och uppe i spegelsalen, flytta ut. Beslutet rör ett tiotal hyresgäster, bland annat dans för barn, opera, amatörteater, dans för vuxna, träningspass och körer. Många har varit där under lång tid.

Får flytta in i bion

Det här har lett till missnöje hos en del hyresgäster som har svårt att hitta andra lokaler inför nästa år. De tidningen pratar med tycker att informationen har kommit för sent.

– Vi vet att det finns ett missnöje, men vi har erbjudit alla som hyr teatern och loftet idag tider i biografhuset nästa år, men lokalerna där passar inte alla. Till exempel körer som tycker att det är för dålig akustik, då har de tackat nej, säger Figen Solmaz, verksamhetschef på Årsta Folkets Hus.

Nu flyttar Stadsteatern till Årsta

Hyresgästerna fick första informationen via mejl i april i år, enligt Figen Solmaz, något hon tycker är god framförhållning.   

Vill ha fler föreställningar

ÅFH säger ja till Stadsteatern av flera skäl, ett är att utbudet på scenen ökar.

– Vi får ofta frågor från Årstaborna om vi inte kan ha fler publika föreställningar, nu kommer det att bli så.   

Ett annat är att Stadsteatern kommer att lägga pengar på att rusta upp lokalerna, något som gynnar deras hyresgäster framöver, enligt Figen Solmaz.

Hon hoppas att hyresgästerna stannar kvar.

– Vi vill behålla våra verksamheter, samtidigt har vi en ambition framöver att kunna ha publik verksamhet – teater eller musikframträdanden – en till två gånger i veckan, säger hon.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förskola grovt försenad när grannar överklagar

Nyheter Påverkar flera barngrupper i Bagarmossen Den nya jätteförskolan skulle stått klar nästa år. Så blir det inte. På grund av en bostadsrättsförenings överklagan har man inte ens kunnat börja bygga i Bagis än.söndag 9/12 20:19

Helt ny stadsdel i Söderort får grönt ljus

Nyheter 1 100 lägenheter, F-9-skola och handelslokaler Den nya stadsdelen Mälaräng ska göra Skärholmsvägen till ett stadsstråk med bland annat 1 100 bostäder. Nu ger stadens tjänstemän sitt godkännande av planerna.söndag 9/12 20:00