Hyresgäster vill ha ersättning efter mögelfynd

När familjen flyttade gjordes flera mögelfynd. Nu känner de inte att Ekerö Bostäder tar problemet på allvar. – Det känns obehagligt att ha levt i det, säger Ekeröbon Henrik Ahlström.

  • Publicerad 14:51, 26 jan 2018

Vi är jätteoroliga eftersom vi mår så dåligt.

I flera år bodde Henrik Ahlström och hans familj i en av Ekerö bostäders lägenheter på Ekebyhovsvägen. När familjen fick tillökning behövdes större bostad. De flyttade i månadsskiftet november/december. Då upptäcktes mögelproblem på bland annat väggar och lister.

– Vi såg att det var jättemycket mögel på tapeten. Först torkade vi bort det, men det kom tillbaka. Att vi inte panikringde till Ekerö Bostäder hade att göra med att vi höll på att flytta, säger Henrik Ahlström.

Han har varit i kontakt med hyresvärden.

– Det känns som att de inte tar oss på allvar. De försöker mörka de problem som vi har haft, säger Henrik Ahlström.

Sonen, som är sex månader, har haft andningsbesvär och besökt akuten för problemen. Övriga familjen har också mått dåligt. Familjen tror att det kan ha orsakats av möglet i den tidigare lägenheten.

– Sonen har haft andningsbesvär i fyra och en halv månad och läkarna har sagt att det inte är bra att vistas i mögel. Vi andra har haft ont i huvudet, snuva och hosta konstant. När vi såg möglet har vi börjat tänka att det kan bero på det, säger Henrik Ahlström.

Familjen upplever inte att de får den hjälp som de vill ha från hyresvärden.

– Vi känner oss illa behandlade. Det känns som att de nonchalerar det vi säger, det är hemskt tragiskt, säger han.

Nu befarar familjen att problemen kan fortsätta.

– Vi är jätteoroliga eftersom vi mår så dåligt. Vår son är fortfarande sjuk gång på gång och aldrig frisk. Vi är jätteoroliga att hans lungor kan ha attackerats av mögelpartiklar. Det är en konstant oro att vi andas in sådant äckel, säger han.

Ekerö Bostäders fastighetschef Claes Vikström har varit i kontakt med familjen och ser allvarligt på situationen.

– Det är klart att det är allvarligt, det är inte okej att det är på det viset, säger han.

Dock kände inte Ekerö Bostäder till möglet förrän relativt nyligen.

– Jag fick ett mejl av dem (familjen) den 12 januari. Där har de skrivit att de undrar när ett beslut kan komma angående den hyresnedsättning de har gjort anspråk på. Det var första kontakten. Sedan åkte jag hem till dem med Boservicevärden, säger Claes Vikström, fastighetschef.

Han ser inte att några åtgärder hade kunnat göras snabbare.  

– Vi har inte kunnat göra något tidigare eftersom vi inte har känt till det. För att vi ska kunna göra något måste vi få vetskap om det. Inför avflyttningen var rummet rent och omtapetserat. Hade vi känt till det hade vi självklart tagit tag i det på en gång, säger Claes Vikström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Fet fest” utlovas innan Fabriken stänger porten

Nyheter Ekerös ungdomskulturhus Fabriken ska stänga. Men verksamheten försvinner inte tyst och stilla. – Vi slutar med flaggan i topp, säger Johan Wallnäs på Studiefrämjandet.fredag 25/5 16:00

KRÖNIKA: Är du schysstast i Mälarötrafiken?

Krönika Det har handlat mycket om cyklar på senaste tiden. Om mina egna bortcyklade klenoder för två veckor sedan (fortfarande borta! Alla tips uppskattas!) och om en cykelpendlares längtan efter en smidig...fredag 25/5 15:38

SD vill få ny lokal chans

Nyheter Efter en mandatperiod som slutade med två tomma stolar laddar Sverigedemokraterna upp på nytt. Kent Einarsson är nya toppnamnet.fredag 25/5 15:29

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter