Nya hyreslägenheter. Våren 2018 påbörjas ett bygge nära Villa Fannalund. Foto: Daniel Sjöberg

Hyresrätter ska bli granne med Villa Fannalund

Snart påbörjas ett röjningsarbete i närheten av Villa Fannalund. S&E Fastigheter ska nämligen bygga hyresrätter norr om Tallbacksvägen. – Vi strävar efter att bygga så att man hamnar på en vettig månadskostnad, säger ägaren Sven Sven Johansson.

  • Publicerad 17:00, 21 sep 2017

Enköping fortsätter att växa och med den utvecklingen följer givetvis behovet av fler bostäder. Inom kort påbörjas ett projekt som funnits i planeringsstadiet i närmare tre år. Årsskiftet 2018/2019 ska runt 35 hyresrätter stå färdiga vid Tallbacksvägen och inom kort lär det bli tydligt att något är på gång i området.

– Ja, vi kommer nog börja röja sly där snart. I dag finns det ingenting annat där än ett stort buskage, säger Sven Johansson, ägare på fastighetsförvaltaren S & E Fastigheter.

Just nu befinner man sig i etapp 1 och exakt när bygget startar återstår att se, men planen ligger alltså färdig.

– Vi har en förhoppning om att komma igång och bygga under våren 2018. Vad ska man gissa på? Det går fram och tillbaka, men säg runt årsskiftet 2018/2019 någonting. Det kan bli tidigare, säger Sven Johansson.

Det blir tre fastigheter. En med tre våningar och två med två våningar. Fasaden ska vara i trä och ge mer en känsla av hus än lägenheter, menar Johansson.

– Det ska inte konkurrera med Fanna slott. Det ska smälta in i miljön. Lägenheterna på bottenvåningen kommer ha uteplats. Och övriga kommer att ha balkong.

Varför hyresrätter och inte bostadsrätter?

– Det finns ett behov av hyresrärtter. Det är därför vi bygger. Vi strävar efter att bygga så att man hamnar på en vettig månadskostnad.

Storleken på lägenheterna blir tvåor och treor.

– Vi riktar in oss på folk som vill bo två personer med första barnet eller äldre människor som har sålt sin villa och som fortfarande vill ha närheten till lite skog och lite uteplats. Långsiktiga hyresgäster som vill bo länge, säger Sven Johansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19