MÅNGA H. Hagström har haft hektiska, hysteriska heldagar (efter Kennedyhyllningen) Foto: Sacharias Källdén

Hysterin fortsätter för Bajensupportrarna

Supportrarnas matchprogram har aldrig varit med om något liknande. Fyra gånger så många matchprogram trycktes upp inför Kennedy Bakircioglus sista hemmamatch. Allt sålde slut och nu fortsätter hysterin.

  • Publicerad 15:44, 21 nov 2018

Som vi tidigare berättat valde Supportrarnas matchprogram att göra en storartad hyllning till Kennedy Bakircioglu inför hans sista hemmamatch någonsin för Hammarby.

Supportrarnas stora hyllning till Kennedy

Man tryckte program för att kunna sälja fyra gånger fler än vanligt. Trots det sålde allt slut redan en timme innan matchstart.

– Det var helt hysteriskt. Vi tyckte verkligen vi tog höjd för att det skulle sälja bra, men det visade sig vara en grov underskattning, säger Magnus Hagström, redaktör på Supportrarnas matchprogram.

Det blev inte lugnare efter slutsignalen. Supportrarnas matchprogram överöstes av mejl, telefonsamtal och sms från folk som ville ha ett exemplar av programmet.

– Det här beror framförallt på Kennedy. Vi har aldrig haft en sådan populär spelare i Hammarby, som så omtyckt både som spelare och människa.

Gör något unikt

Då förfrågningarna bara fortsätter, trots att det är tre veckor sedan matchen spelades, väljer nu Supportrarnas matchprogram att göra något de aldrig tidigare gjort.

– Vi har bestämt oss för att göra ett nytryck av matchprogrammet. Egentligen känns det lite avigt. Ett matchprogram är till sin natur en guide till en specifik match, och värdet försvinner när matchen är spelad. Men det här har blivit något annat. En souvenirer från Kennedys sista match, säger Magnus Hagström som nu går igenom hundratals mejl och sms för att få en uppfattning om hur många som vill ha programmet.

Inom kort ska en ny beställning göras till tryckeriet.

– I svensk fotbollshistoria att man aldrig någonsin tidigare gjort ett nytryck av ett matchprogram. Det här händer bara i Bajen, skrattar Magnus Hagström.

Parallellt med arbetet att tröska igenom alla mejl görs de sista detaljerna med att färdigställa Supportrarnas matchprograms årskrönika, som även den kommer att ha en stark Kennedyprägel. Bland annat med ”dokument Kennedy”, en serie som publicerats i delar i matchprogrammen under säsongen.

– Kennedy har haft en sådan unik fotbollskarriär i Hammarbys historia och många supportrar känner att de vill ha Kennedys karriär i någon form av fysisk form. Både årskrönikan och matchprogrammet fungerar som ett sådant fysiskt minne, säger Magnus Hagström.

Om du själv vill ha matchprogrammet gå in på Supportrarnas matchprograms hemsida.