I april ska nybygget som stått öde få liv

Det är dags för inflytt på Bagarvägen och Målarvägen. De 178 lägenheter som stått öde i över ett år ska till sist få liv i april i år.

  • Publicerad 13:41, 30 jan 2019

Inflytt skulle ha börjat ske i november 2017. Då stod de nya husen på Bagarvägen och Målarvägen klara för förväntansfulla hyresgäster. Men någon inflytt blev det inte.

I oktober 2018 kom beskedet att överbesiktningsnämnden gav Upplands-Brohus rätt i tvisten med byggkoncernen Serneke. Besiktningsmannen gjorde rätt som inte godkände besiktningen av de nya lägenheterna.

Nu är uppgörelsen om när och hur Upplands-Brohus tar över husen klar.

De som bokat bjuds in

– Det känns mycket bra att kunna informera de som bokat lägenheter om att vi kommit överens om ett övertagande. Vi kommer nu först och främst att personligen bjuda in de som bokat lägenheter till kontraktsskrivning för att sedan planera för att inflyttning den 1 april, enligt Sernekes tidplan, säger Ann Hermansson Alm, vd för Upplands-Brohus, i ett pressmeddelande.

Det som är kvar är att enas om de ekonomiska regleringarna. Denna dialog kommer att fortgå parallellt med förberedelserna för inflyttning.

– De som bokat lägenheter har tyvärr fått leva i ovisshet om när de ska kunna flytta in under lång tid, vilket naturligtvis är mycket olyckligt, säger Ann Hermansson Alm.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hunderbart – gården är invigd

Hundrastgården vid Lillsjön invigd. Ett 50-tal hundar och deras ägare var där för att bevittna när Fredrik Kjos (M) klippte bandet.onsdag 20/2 9:00

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.måndag 18/2 12:04

Senaste numret

Bålstabladet