I april ska nybygget som stått öde få liv

Det är dags för inflytt på Bagarvägen och Målarvägen. De 178 lägenheter som stått öde i över ett år ska till sist få liv i april i år.

  • Publicerad 13:41, 30 jan 2019

Inflytt skulle ha börjat ske i november 2017. Då stod de nya husen på Bagarvägen och Målarvägen klara för förväntansfulla hyresgäster. Men någon inflytt blev det inte.

I oktober 2018 kom beskedet att överbesiktningsnämnden gav Upplands-Brohus rätt i tvisten med byggkoncernen Serneke. Besiktningsmannen gjorde rätt som inte godkände besiktningen av de nya lägenheterna.

Nu är uppgörelsen om när och hur Upplands-Brohus tar över husen klar.

De som bokat bjuds in

– Det känns mycket bra att kunna informera de som bokat lägenheter om att vi kommit överens om ett övertagande. Vi kommer nu först och främst att personligen bjuda in de som bokat lägenheter till kontraktsskrivning för att sedan planera för att inflyttning den 1 april, enligt Sernekes tidplan, säger Ann Hermansson Alm, vd för Upplands-Brohus, i ett pressmeddelande.

Det som är kvar är att enas om de ekonomiska regleringarna. Denna dialog kommer att fortgå parallellt med förberedelserna för inflyttning.

– De som bokat lägenheter har tyvärr fått leva i ovisshet om när de ska kunna flytta in under lång tid, vilket naturligtvis är mycket olyckligt, säger Ann Hermansson Alm.

Skulle köpa ledramp – visade sig vara hans

En man som blivit bestulen råkade hitta just den varan till salu på en köp & sälj-grupp i Bålsta. En man i 25-årsåldern är därför misstänkt för häleri.måndag 19/8 11:19

Två dagars festande; ett enda bråk

Håbo Festdag blev en välbesökt tillställning med kvällsparty för Håboborna i dagarna två. På lördagskvällen blev en man misstänkt för brott på festplatsen i Bålsta Centrum.söndag 18/8 10:22

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt