Foto: Claudio Britos

I dag öppnar nytt konstgalleri i SKHLM

Under året kommer FOLK i Skärholmen att ha en konstutställning i Skärholmen centrum. Under hela året ställs konst med flera lokala artister ut, och vernissagen är på alla hjärtans dag.

  • Publicerad 13:48, 14 feb 2020

Handelsbankens gamla lokaler i Skärholmens centrum öppnar - men istället för att öppna ett konto eller ta ut pengar kommer du kunna titta på tavlor.

Folk i Skärholmen har fått lokalen för att anordna en konstutställning, som de själva kurerar, under 2020. Ett flertal konstnärer kommer ställa ut, med kopplingar till lokalområdet.

Men framför allt har man fokuserat på kvalitet och bredd när man valt vad som ska hänga på bankens gamla väggar, säger Klara Nordqvist, koordinator på Folk i Skärholmen.

– Vi vill locka en bred publik, att det ska finnas olika uttryck som många kan ta till sig. en representation av olika människor och olika uttryck.

Öppnar på alla hjärtans dag

Konsthallen öppnar för allmänheten på alla hjärtans dag den 14 februari, och den första utställningen står föreningens konstnärer själva för:

– Vi tycker det ska bli att starta utställningarna. Den representerar oss som jobbar på Folk i Skärholmen, så folk som kommer dit kan få se vilka vi i föreningen är.

Föreningens egna konstverk hänger ända fram till 22 mars. Efter det kommer nya konstnärer att löpande inta den provisoriska konsthallens väggar. Utställningen kommer att vara på plats åtminstone under hela 2020.